Nexus'ların Saf Android arayüzünü hemen şimdi cihazınıza yükleyin

Nexus'ların Saf Android arayüzünü hemen şimdi cihazınıza yükleyin

Yeni Android sürümlerini ekosistemin tüm kullanıcılarıyla buluşturmakta pek başarılı olamayan Google, yeni yazılım özelliklerini artık uygulamalar aracılığıyla tüketicilere sunuyor. Mobil Google hizmetleriyle başlayan ve yeni API'ları beraberinde getiren Play Hizmetleri güncellemeleriyle devam eden bu "Google deneyimi" projesi, farklı bir boyuta ulaşmaya başladı.

Kendi e-posta, sosyal ağ, takvim, saat, mesaj, arama, müzik çalar, kitap okuyucusu, Google Now sesle kontrol edilebilen sanal yardımcı, kamera ve galeri uygulamaları bulunan arama motoru devi, şimdi de saf Android arayüzünü uygulama formunda sunmaya karar verdi. Son güncellemeyle artık Android telefon ve tabletlerinin dörtte üçünü kapsayan Google Now Launcher, Nexus cihazların sade, akıcı ve bir o kadar da hızlı arayüzünü Nexus sahibi olmadan tecrübe etme imkanı sağlıyor.

Ana ekrandayken tek komutla sesli arama yapabileceğiniz saf Android arayüzü, en soldaki ekrana ulaştığınızda sizi direk Google Now servisiyle buluşturuyor. Kart tabanlı sade arayüzüyle Google Now, konum bilgisi ve arama geçmişinizi kullanarak size haber bağlantıları, yol tarifleri ve hava durumu gibi çabuk erişim sağlamak isteyeceğiniz bilgileri tek ekranda topluyor. Bunun dışında birkaç senelik yazılımıyla eskidiğini ve yavaşladığını düşündüğünüz cihazınızı bu arayüzle en yeni Android görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Android 4.1 Jelly Bean ve üstü sürümlere sahip tüm akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara 12 megabaytlık bu uygulamayla saf Android deneyimini getirebilirsiniz. İşletim sistemi güncellemelerine gerek duymadan en yeni Android'i uygulamalarla ayağımıza getiren Google, şimdiden bazı üreticileri sadece Google Now Launcher'li cihazlar üretmek için ikna etmiş bile. Arayüz uygulamasının tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 3.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler