Google, Eski Android Cihazlar için Desteğini Kesecek

Google, Eski Android Cihazlar için Desteğini Kesecek

Google, gerçekten eski Android telefon modelleri için desteğini keseceğini duyurdu. Android 2.3.7 (Gingerbread’in son sürümü) ve altındaki işletim sistemlerine sahip telefonlara kullanıcılar Google hesaplarıyla birlikte 27 Eylül’den itibaren giriş yapamayacak.

Söz konusu sürüm 10 yıl öncesine ait Android telefonları kapsamaktadır. Ki şöyle de bir şey var, bu durum söz konusu telefonların tamamıyla kullanılamayacağı anlamına da gelmiyor tabi ki. Yalnızca Google servisleri kullanılmaz hale gelecek. Kullananlar bilir tabi, Google servisleri bir Android telefon için olmazsa olmazlar arasında.

Android sürümü çok eski olarak telefon kullanan kimse muhtemelen kalmamıştır artık fakat yine de Google konuyla ilgili olarak gereğin bilgi paylaşımını kullanıcılarla yapmış durumda.

Bunun yanı sıra eski sürüme sahip cihazlar güvenlik açısından da risk taşımaktadır. Engellenecek olan uygulamalar arasında Gmail, Youtube ve Drive da var. Bu kısıtlamanın detayları kullanıcılara e-posta ile bildirildi. Eylül ayından sonra kullanıcıların en az Android 3.0 Honeycomb güncellemesini yapması gerekiyor. Bu arada kullanıcılar yine de telefonun tarayıcısı ile Gmail, GoogleArama ve diğer Google Hizmetlerinde oturum açabilecekler.



Eklenme tarihi: 3.08.2021

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler