General Mobile, yerli akıllı telefon fabrikasını faaliyete soktu

General Mobile, yerli akıllı telefon fabrikasını faaliyete soktu

Yerli akıllı telefon piyasasında hükümetin telkinleriyle yeniden hareketli günler yaşanıyor. Dövizde yaşanan spekülatif yükseliş sonrası Amerikan elektronik çözümlerine boykot çağrısı yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yerli markalara yöneliş için önemli bir fırsat doğurdu. Bu fırsattan istifade etmek isteyen General Mobile, bir süredir kendi tasarımlarını kullandığı akıllı telefonlarını yeni faaliyete geçen Türkiye fabrikasında üretmeye başladığını duyurdu.

100 milyon lira yatırımla yıllık 2,5 milyon telefon üretim kapasitesine sahip bir tesis kuran General Mobile, hem ar-ge hem operasyon merkezini kapsayan kampüs sayesinde ihracat gelirini 2017'ye kıyasla ikiye katlayarak 150 milyon lira seviyesine çıkaracağını öngörüyor. Halihazrıda 33 ülkeye mobil cihaz satışı gerçekleştiren yerli markanın 2018'de satış yaptığı toplam ülke sayısını 45'e, telefon sayısını ise 4,4 milyona çıkaracağı belirtiliyor.

General Mobile, 2015'te Android One programı kapsamında Google ile ilişkilerini geliştirmiş, Google sertifikalı telefonları 45 ülkede satma izni elde etmişti. Faaliyete geçen Türkiye'nin en büyük akıllı telefon fabrikası sayesinde bu ülkelere daha düşük üretim maliyetiyle katma değeri yüksek teknolojik çözümlerin ihracatı gerçekleştirilmiş olacak.



Eklenme tarihi: 16.08.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler