Flappy Bird yeniden indirmeye sunulabilir

Flappy Bird yeniden indirmeye sunulabilir

Bir yazılım ve oyun programcısı olan Nguyen Dong, geçen sene nisan ayında bir hafta sonu tatili sırasında yazdığı Flappy Bird adlı yapımıyla ünlenmişti. Oyunlarının hemen hepsinde oynaması kolay, uzmanlaşması zor bir oynanış anlayışı benimseyen Vietnamlı geliştirici, Mayıs 2013'te App Store'ye giriş yapan Flappy Bird'in dünya genelinde popüler hale gelmesi için sekiz ay bekledi. Ancak programcının zirvedeki yerini koruması dış etkenler nedeniyle pek mümkün olmadı. Oyunu Şubat 2013'te kaldırarak milyonları şaşırtan Dong, olayın perde arkasını Rolling Stone dergisine verdiği özel röportajda anlattı.

iOS platformunda 100'ü aşkın ülkenin en çok indirilen ücretsiz oyunu konumuna yükselen, Android platformuyla kısa sürede 50 milyon indirmeyi geride bırakan Flappy Bird, şubat ayının başında yayımdan kaldırılmıştı. Günlük 50.000 doları aşkın reklam geliriyle oldukça başarılı bir oyuna imza atan Nguyen Dong'un neden böyle bir karar aldığı bilinmiyordu. Nintendo'nun Super Mario Bros. ile özdeşleşmiş bazı grafikleri taklit etmesi nedeniyle dava açacağı gibi iddialar dolaşmış, geliştirici bizzat kendi ağzından bu kararı oyunun bağımlılık yaptığı gerekçesiyle aldığını ilan etmişti.

Oyunun bağımlılık yapma potansiyelini gözler önüne sermek için Rolling Stone ekibine telefonundaki mesajları gösteren geliştirici, Flappy Bird'in özellikle çocuklara verdiği zararı, insanlar için bir oyundan daha fazlası olmaya başladığını fark ettiğini belirtiyor. Bununla birlikte Vietnam basınından bunaldığını belirten Dong, eski hayatına geri dönemeyeceğini bilse de oyunu kaldırarak rahatlamak istediğini ifade ediyor. Her gün yüzlerce yeni kopyası uygulama mağazalarına yüklenen Flappy Bird için oyun stüdyolarından gelen teklifleri reddeden Hanoi doğumlu geliştiricinin halen bu oyuna yönelik düşünceleri bulunuyor.

Flappy Bird'i yeniden indirmeye sunmayı düşündüğünü belirten Nguyen, bunu ancak oyuna ekleyeceği bağımlılığı önlemeye yönelik uyarılarla mümkün olabileceğini de ekledi. Oyun geliştiricisi, halihazırda üç farklı oyun üzerinde çalıştığını ve birini bu ay içerisinde mobil cihaz kullanıcılarıyla buluşturacağını da müjdeledi. Halen oyunu indirmiş kullanıcılar sayesinde on binlerce dolar kazanan geliştiricinin Flappy Bird'i tekrar indirmeye sunup sunmayacağını hep birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 11.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler