Fallout Shelter 70 milyon kez indirildi, Android çıkış tarihi netleşti

Fallout Shelter 70 milyon kez indirildi, Android çıkış tarihi netleşti

Tarihinde ilk kez E3 fuarına özel bir konferans düzenleyen Bethesda, bu önemli etkinlikte AAA yapımlarının yanında ilk mobil oyununu da gün yüzüne çıkarmıştı. Nükleer felaket sonrasını konu alan evreniyle video oyun sektörünün en önemli yapımlarından biri olan Fallout serisine ait mobil oyun, serinin dünya çapındaki on milyonlarca hayranı sayesinde kısa sürede en çok indirilenler listesinin zirvesine yerleşti. Firmadan ilk gelen açıklamalar, tahminlerin oldukça üzerinde bir başarı elde edildiğini gösteriyor.

Fallout evreninde kendi sığınağınızı yönetme imkanı tanıyan Fallout Shelter, oyunun kendine has özelliklerini, afet sonrası dünyaya ait ögeleri ve benzersiz Fallout hikayelerini bilindik bir mobil oyun formuyla birleştiriyor. E3 gibi popüler bir fuarda tanıtılmasının da etkisiyle iki haftada 70 milyon oyuncuya ulaştığı bildirilen oyun, sadece iOS sürümünü desteklemesine rağmen ciddi bir kitle oluşturmayı başardı.

Tamamen ücretsiz olan Fallout Shelter, uygulama içi mağazasında yalnızca "Lunchbox" eşya paketlerinin satışını gerçekleştirse de günlük 2,5 milyon doları aşkın gelir elde eden Cand Crash Saga'yı hasılat bakımından geride bırakmış görünüyor. Beklenmedik başarısı sonrası Android sürümüyle alakalı geliştirme çalışmalarını hızlandıran Bethesda, yaklaşık 6 hafta içerisinde Android için Fallout Shelter oyununu indirmeye hazır hale getirmeyi planlıyor.



Eklenme tarihi: 2.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler