Facebook'tan Yeni Yardım Kampanyası

Facebook'tan Yeni Yardım Kampanyası

Corona Virüsün yayılmasıyla birlikte Facebook, özellikle yardım isteğinde bulunmak için kişilerin birbirleriyle iletişime geçebilmelerini kolaylaştıracak bir özellik geliştirdi. Ayrıca Corona Virüs pandemisinde önem kazanan dezenfektan gibi ihtiyaçlar için kişilerin fiyat araştırması yapabilmesine de imkan sağlıyor.Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere, farklı resmi sağlık kurumlarının paylaştığı haberleri de kendi platformlarında yayınlıyor.

Salı günü Facebook tarafından başlatılan "Community Help" özelliği ile insanların birbirleriyle kolay bir şekilde yardımlaşmalarına imkan sağlıyor. Şimdilik ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya, Kanada'da kullanıma sunulacak olan özelliğin yakın zamanda daha fazla ülkede de hizmete girmesi bekleniyor.

Facebook bu özellik ile; insanların gönüllü olarak yiyecek dağıtmasını, komşulardan kolay bir şekilde yardım istenmesini, yerel bir gıda deposu oluşturulmasını hedefliyor.

Söz konusu özelliği kullanabilmek için teklifleri görmek istediğiniz alanı seçebiliyorsunuz. Kategori filtresinden ise ihtiyaç malzemelerini seçebilirsiniz. Tüm ayarlarnızı yaptıktan sonra ise "Yardım Öner" veya "Yardım İste" penceresini seçebilirsiniz. Ayarladığınız özellikleri de kimlerin göreceğini ayrıca belirleyebiliyorsunuz. Üstelik bu özellik sayesinde dilerseniz bağışta da bulunabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.04.2020

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Tuğba Oral
twitter.com/tugbisss_

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler