Corning, ışığı yansıtmayan yeni dayanıklı camını sergiledi

Corning, ışığı yansıtmayan yeni dayanıklı camını sergiledi

Mobil cihaz üreticileri, şimdiye kadar mat cam veya yüksek parlaklıklı ekranlar ile yoğun ışık altında kullanılabilirliği mümkün kılmaya çalıştı. Ancak hiçbir yöntemin kesin çözüm olamadığı bu sorun, akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla güneş altında okunabilirlik problemine dönüşerek büyümeye devam etti. Computex 2014 fuarı kapsamında yeni dayanıklı cam teknolojilerini sergileyen Corning, nihayet ışığı yansıtmadığı gibi görüntü kalitesini de bozmayacak bir çözüme imza atarak ilk cam örneklerini tanıttı.

Geçen sene de buna benzer bir ürün sergileyen Corning, anti-reflektif kaplama adını verdiği bir uygulamayla ışığı yansıtmayarak ekranın parlama sorununu ortadan kaldıran bir teknik kullanıyor. Gorilla Glass serisi dayanıklı camların her iki tarafına entegre edilecek bu kaplamaya sahip cam, boşluksuz bir şekilde ekrana yapıştırılıyor. Böylece %8 seviyesindeki ışığı yansıtma oranı %1'e kadar indirilebiliyor. Bu oran, %90'ın üzerinde başarı sağlanabildiğini gösteriyor.

Aşağıdaki videoda, biri gerçek delik, diğeri ise yuvarlak şeklinde orta kısmı anti-reflektif kaplamayla döşenen iki halkanın bulunduğu bir Corning camı sergileniyor. Halihazırda yalnızca Lenovo'nun Thinkpad serisi oynar ekrana sahip bir melez dizüstüsünde mevcut olan bu cam, ışığı yansıtmadığı gibi görüntü kalitesine de herhangi etkide bulunmuyor. Anti-reflektif kaplamalı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarların önümüzdeki yıldan itibaren tüketiciyle buluşturulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 8.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler