Ubuntu işletim sistemli ilk akıllı telefon satışa çıkıyor

Ubuntu işletim sistemli ilk akıllı telefon satışa çıkıyor

En popüler Linux dağıtımı Ubuntu, iki yıl önce resmen mobil sektöre adımını atmıştı. Ubuntu Touch adı verilen dokunmatik ekranlı cihazlara uyarlanmış versiyonuyla akıllı telefonları hedef alan yazılım, ilk döneminde dağıtımcısı Canonical tarafından hazırlanan bir bağış projesiyle daha da ümit vermeye başlamıştı. Ancak Ubuntu Edge adlı süper telefonu için belirlediği 32 milyon dolarlık bağış hedefini tutturamayan firma, bu zamana kadar sessiz bir şekilde ilk hamlesini yapmayı bekliyordu.

Özgün arayüz anlayışıyla tüketicilere yepyeni bir mobil cihaz deneyimi yaşatmayı amaçlayan Ubuntu Touch nihayet piyasaya sürülüyor. Kendi çabaları sonuçsuz kalan Canonical, çareyi üretici bir ortakta bulmuş görünüyor. İspanyol BQ firmasıyla mevcut çözümlerinden birini Ubuntu'ya uyarlaması için anlaşmaya varan başarılı Linux dağıtımcısı, sonunda ilk Ubuntu telefonunu ortaya çıkarmış oldu: BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition

4,5 inç 960 x 540 piksel LCD ekran, 1,3 GHz dört çekirdekli MediaTek çipset, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 8 MP kamera, 5 MP ön kamera, çift SIM kart yuvası, microSD kart desteği ve 2.150 mAh pile sahip telefon, aslında Aquaris E4.5 adı altında Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde satılmakta olan bir orta düzey çözüm. Ubuntu'ya uyarlanması sonucu ortaya Ubuntu Edge benzeri bir görünüm çıkaran BQ, bu modeli önümüzdeki hafta mevcut satış ağına, yani Avrupa piyasasına sunacak. Tıpkı Xiaomi gibi internet üzerinden birkaç bin ürünlük partiler halinde satış oturumları yürütmeyi amaçlayan Canonical ve BQ, ilk etapta geliştiricilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmayı umuyor. 170 avro fiyat etiketli telefonun başarılı olması halinde daha kuvvetli mobil cihaz üreticilerinden yüksek bütçeli Ubuntu Touch yatırımları görmemiz olası.



Eklenme tarihi: 6.02.2015
Kaynak: Ubuntu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler