BlackBerry artık telefon tasarlamayacak

BlackBerry artık telefon tasarlamayacak

Mobil sektörün eski lider oyuncularından biri daha donanım geliştirmeyi bıraktığını açıkladı. BlackBerry, eski adıyla RIM kendi telefonlarını tasarlamayı bıraktığını duyurdu. Son CEO'su John Chen ile BlackBerry OS'tan vazgeçip yıllar önce atmış olması gereken Android hamlesini hayata geçiren BB, yine de Uzak Doğulu üreticilerin domine ettiği pazarda beklentileri karşılayamayarak zarar etmeyi sürdü. Sonunda donanım departmanında faaliyetleri durdurma kararı alan Kanadalı şirket bundan sonra marka lisanslama yöntemiyle yoluna devam edecek.

BlackBerry servisleri ve güvenlik odaklı yazılımlar geliştirmeye odaklanacağını belirten BB CEO'su John Chen, alınan bu kararın geçtiğimiz yıla kıyasla yazılım gelirlerini ikiye katlamış olmalarıyla ilişkili olduğunu ima ediyor. Zira ciddi yatırımcılara sahip olmasına karşın uzun süredir zarar etmekten kurtulamayan şirketin birinci önceliği yaptığı harcamaların kar etmesini sağlayacak oranda gelir oluşturması.

BlackBerry'nin kendi telefonlarını geliştirmeyi bırakması aslında teknoloji medyasını pek şaşırtmış değil. DTEK50 adını verdiği son telefonuyla bu kararın ilk somut sinyallerini vermeye başlayan BlackBerry, Çinli TCL ile birlikte ortak telefon geliştirme işinde önemli adımlar atma niyetinde. Bugün internete sızan DTEK 60 bu niyeti ortaya koyuyor. Cihaz, TCL'nin kısa süre önce resmiyet kazanan 5,5 inç Super AMOLED ekran, Snapdragon 820 çipset, 21 MP kamera ve 3300 mAh pilli 7 milimetre kalınlığındaki 950 telefonunun BlackBerry makyajlı versiyonundan başkası değil.



Eklenme tarihi: 28.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler