Apple Watch ne kadar dayanıklı?

Apple Watch ne kadar dayanıklı?

Henüz iki gün önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen her türlü kaynaktan Apple Watch ile alakalı paylaşımlar geliyor. Satışa çıkış gününde kısıtla sayıda stoğa sahip olmasına rağmen ilk Apple saatinin birkaç yüz ürünle tüm dünyayı etkisi altına aldığı görülüyor. Bugün Apple Watch saatini inceleme fırsatı yakalayan isimler arasına Consumer Reports organizasyonu da katıldı.

Yeni nesil akıllı saat akımına büyük katkı sağlayacak olan Apple Watch'ın dayanıklılığını test eden Consumer Reports, yayınladığı videoyla saat üzerinde uyguladığı testlerin sonuçlarını paylaştı. 549 dolarlık standart sürümünde paslanmaz çelik kasa ve safir cam ekrana sahip olan Apple Watch, bu modelinde neredeyse çizilmesi imkansız bir ekranı beraberinde getiriyor. Kaynağın testleri sonucunda Mohs sertlik cetvelinde 9. seviyeye kadar çizilmeden ulaşan safir ekranlı saatin günlük kullanımda çizilmesi pek mümkün görünmüyor. Consumer Reports testleri, bu tür bir dayanıklı camın ancak elmasla kesilebileceğini ortaya koyuyor.

349 dolarlık Apple Watch Sport sürümü safir cama sahip olmasa da Mohs sertlik cetvelinde 7. seviyede yer alan kuvarsa bile dayanabilecek şekilde üretilmiş. Ekran camının dayanıklılığına ek olarak her iki Apple Watch sürümü de bir metre suyun altında yarım saat kalabiliyor. Son olarak cihazın nabız ölçer, adım ölçer gibi sensörlerinin de doğru ölçümlerde bulunduğu bildiriliyor.

Consumer Reports imzalı Apple Watch dayanıklılık testlerine ait özet videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 26.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler