Apple, gelecek yıl microLED ekranlı bir akıllı saat piyasaya sürebilir

Apple, gelecek yıl microLED ekranlı bir akıllı saat piyasaya sürebilir

2014 yılında satın aldığı LuxVue adlı firmayla ilk kez microLED teknolojisi üzerinde çalıştığını açık eden Apple, iddiaya göre gelecek yıldan itibaren yatırımlarının karşılığını almaya başlayacak. Tayvan medyası, işbirliği anlaşmalarının imzalandığını ve tedariğin gelecek yıl yüksek hacme ulaşacağını belirtiyor.

Muadil OLED panellere kıyasla yüzde 50 daha az enerji tüketebilen microLED ekranlar, 1000 ppi üstü piksel yoğunluğu değerlerine ulaşılmasında etkin rol oynayacak. En az OLED kadar renk üretim kabiliyetine sahip olup ekranda yaşanan kalıcı görüntü lekesi sorununa rastlanmayan microLED teknolojisi, şimdiye kadar hep televizyon boyutunda ölçeklendirilmiş panellerle karşımıza çıkmıştı. Son yıllarda gerçekleştirilen ar-ge faaliyetleri neticesinde microLED'in 3 inçlik ekranlara bile uygulanabildiği belirtiliyor.

Apple'nin microLED'e geçişine öncülük edecek olan iki Tayvanlı şirket, 2020 model Apple Watch için sipariş aldıklarını ifade ediyor. Ancak önümüzdeki yıllarda üretim kabiliyetlerinin gelişmesiyle iPhone ve iPad için de aynı panel türüne geçiş yolu açık görünüyor.



Eklenme tarihi: 22.07.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler