Apple, Android için iTunes uygulaması çıkarmayı düşünüyor

Apple, Android için iTunes uygulaması çıkarmayı düşünüyor

Apple'nin 2003'ten beri ilk defa müzik satışlarında düşüş yaşadığı iTunes servisi için gelecek planları gün yüzüne çıktı. Billboard sitesinin haberine göre; Apple, meşhur çevrimiçi müzik hizmetini Android kullanıcılarıyla buluşturmayı düşünüyor ve Spotify tarzında yeni bir müzik servisi piyasaya sürmeyi planlıyor. Firmanın bu projelerine gerekçe olarak, Android ve diğer platformlara destek sunan rakipleri büyüme hızını artırırken; yıl bazında albüm satışlarında %13, şarkı satışlarında ise %11'lik bir düşük yaşayan iTunes'in kötü performansı gerekçe gösteriliyor.

2011'deki bir açıklamasında eski Apple CEO'su Steve Jobs, Android için iTunes hizmetini erişilebilir hale getirmelerinin yalnızca Android kullanıcılarını memnun edeceğini, böyle birşey istemediklerini dile getirmişti. Ancak teknoloji devinin mevcut CEO'su Tim Cook, uygulama ve servislerini Android'e port etmelerini engelleyecek bir politikaya sahip olmadıklarını ifade ederek böyle bir çalışmanın mümkün olabileceğini gözler önüne sermişti.

Kaynağın ileri sürdüğü iddianın ikinci kısmında, Spotify internet radyosuna benzer bir hizmet sunan yeni bir Apple müzik servisinden bahsediliyor. Buna yakın başka bir iddia, iOS 8 ve iTunes Radio ile ilgili son sızıntılara da konu olmuştu. Halihazırda yalnızca ABD ve Avustralya'da erişilebilir olan iTunes Radio'nun hızla artan kullanımından etkilenen Apple, içeriğin tüketici tarafından belirlenebildiği, abonelik bazlı yenilenmiş bir müzik dinleme servisi yayımlayabilir. Cupertino merkezli teknoloji şirketine ait olduğu bildirilen her iki düşüncenin de 2014 yılı içerisinde kesinleşmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 22.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler