Hangi iPhone en iyi pil ömrüne sahip?

Hangi iPhone en iyi pil ömrüne sahip?

Telefonları internet kullanımı, oyun ve video gibi kullanım senaryolarına tabi tutarak kendince bir pil ömrü testi oluşturan TechRadar, bugün iPhone modellerine ait test sonuçlarını yayınladı. iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve yeni iPhone 7 ile 7 Plus'ın karşılaştırıldığı testte sürpriz bir telefon öne çıkıyor.

Her biri bir buçuk saat süreyle internette sörf, oyun, YouTube üzerinden video ve son olarak cihaza yüklü bir videoyu izlemek suretiyle gerçekleştirilen testten iPhone 7 Plus lider çıkıyor. 4 saat 14 dakika dayanan cihazı küçük bir farkla iPhone 6s Plus ve beş telefon içerisindeki en küçük model olan iPhone SE izliyor. Tahmin edileceği gibi 4,7 inçlik iPhone 6s ile iPhone 7 bu üçlünün epeyi gerisinde kalıyor.

TechRadar'ın test ettiği diğer cihazlarla kıyaslandığında iPhone'ler aynı segmentteki neredeyse tüm Android telefonlardan daha kötü performans sergiliyor. Samsung, LG, HTC, Google ve Sony amiral gemi telefonları beş saatin üzerini görürken sitenin yürüttüğü pil ömrü testlerinde 5100 mAh pilli Lenovo P2 neredeyse 12 saate ulaşan performansıyla liderliği elinde bulunduruyor.



Eklenme tarihi: 10.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler