Apple tasarım ödülü alan yeni iOS uygulama ve oyunları belli oldu

Apple tasarım ödülü alan yeni iOS uygulama ve oyunları belli oldu

WWDC 2014 geliştirici konferansı kapsamında son dönemin en iyi tasarlanmış uygulamalarını ilan eden Apple, 18 senedir dağıtılan Apple Design Awards ödüllerini sahipleriyle buluşturdu. 2'si Mac, 10'u iOS uygulaması olmak üzere toplam 12 yazılımı ödüle layık gören firma, sonuçların yanı sıra Moscone Center'deki ödül törenini de resmi internet sitesinde yayınladı.

Haberin devamında, Apple App Store'de listelenen tasarım ödüllü 10 iOS uygulamasına ait kısa açıklamalar ve resmi iTunes Store bağlantısını bulabilirsiniz.

Sky Guide - 4,29 TL
iPhone ve iPad için mevcut tüm uygulama teknolojilerinden yararlanılarak geliştirildiği belirtilen Sky Guide, uzaya meraklı mobil kullanıcıları hedef alıyor. Mobil veriye ihtiyaç duymadan da çalışabilen uygulama, aynı zamanda 2013'ün en iyi iOS yazılımları arasında yer alıyor.

Storehouse - Ücretsiz
Fotoğraf, video ve yazılarla görsel hikayeler oluşturabilmenizi sağlayan Storehouse, dokunmatik ekranlar için optimizeli kontrolleri ve dünya genelindeki diğer kullanıcıların hikayelerini okuyabilme imkanıyla dikkat çekiyor. Bir görsel hikaye ağı olan uygulama, ücretsiz olarak edinilebiliyor.

Monument Valley - 8,49 TL
Görsel performansıyla medyadan büyük övgü alan Monument Valley oyunculara, sessiz prenses olarak nitelendirilen Ida adlı karakteri benzersiz mekanlardan geçerek hedefine ulaştırma görevini veriyor. Oyun, daha önce Whale Trail adlı yapımıyla ünlenen ustwo'ya ait.

Threes - 4,29 TL
Sayısız kopyasıyla tüm mobil platformlarda ününe ün latan Threes! oyunu da Apple Design Awards 2014 kapsamında ödüllendirildi. Pek şaşırtıcı olmayan bu ödül kararı, benzerlerinin aksine kendine özgü karakterler ve sesleri yapısında barındıran oyunun renkli oynanışı sayesinde kolaylıkla alınmış.

Device 6 - 8,49 TL
Edebiyat ve mobil oyun kategorilerini bir araya getiren Device 6, roman şeklinde hazırlanmış bir iOS oyunu. Okuma parçaları, ses kayıtları ve üç boyutlu fotoğraflardan faydalanarak Device 6'nın sırlarını çözmek için sekiz buçuk lira ödemek gerekiyor. Apple'ye göre, farklı yapısıyla dikkat çeken bulmaca-roman karmasını satın almaya değer.

Blek - 6,49 TL
Blek, beyaz bir oyun alanı içerisinde siyah ve renkli olmak üzere iki çeşit nokta üzerine inşa edilmiş bir özgün oynanışa sahip. Yapacağınız bir parmak hareketiyle siyah noktalardan kaçmalı ve renkli noktaları toplamalısınız. Sözlerle tarif etmenin zor olduğu bu garip oyunun tanıtım videosunu blekgame.com adresinden izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Leo's Fortune - 6,49 TL
Detaylı bölümlere sahip bir bulmaca oyunu olan Leo's Fortune, Leo adındaki tüylü karakterin altınlarını kurtarmayı esas alıyor. Etkileyici grafikleri sayesinde ödül alan oyun, bazı teknoloji siteleri tarafından iOS platformunun en iyi oyunları arasında gösteriliyor.

Yahoo News Digest - Ücretsiz
Sanal gazete olarak özetlenebilecek Yahoo'nun News Digest uygulaması, biri sabah, diğeri akşam olmak üzere iki kez yayımlanan haber özetlerini yapısında barındırıyor. Ücretsiz bu uygulama sayesinde her türlü konudaki son gelişmelerden en kısa süre içerisinde haberdar olmak mümkün.

Teachley: Addimal Adventure - Ücretsiz
Eğitim kategorisine mensup Teachley: Addimal Adventure, sınıflarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir matematik alıştırma oyunu. Eski öğretmenler tarafından geliştirilen oyun, renkli karakterleriyle Apple'nin bu sene tasarım alanında ödüllendirdiği tek eğitim yazılımı oldu.

PanoPerfect - Ücretsiz
Panoramik fotoğraflar için geliştirilmiş bir uygulama olan PanoPerfect, aynı zamanda bir panoramik fotoğraf ağı. Piyasadaki diğer fotoğraf paylaşım ağlarında bulunmayan bir türe destek sunan ve panorama odaklı fonksiyonları yapısında barındıran uygulama, liseden yeni mezun olmuş iki öğrenci tarafından geliştirilmiş.



Eklenme tarihi: 7.06.2014
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler