Android Nearby Sharing Nedir, Nasıl Kullanılır?

Android Nearby Sharing Nedir, Nasıl Kullanılır?

Android'in AirDrop'u Nearby Sharing sonunda kullanıma sunuldu. Apple kullanıcıları tarafından çok sık kullanılan ve çok kullanılan AirDrop, Apple telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar arasında pratik ve hızlı şekilde veri aktarımı yapıyordu. Söz konusu uygulama Android cihazlar için de gündeme getirildi.

Google'ın Nearby Sharing adı verilen özelliği öncelikle Samsung ve Pixel cihazlar cihazlara geldi. İlerleyen haftalarda farklı cihazlara da gelmesi beklenen özellik, çoğunlukla Android 6 ve üzeri işletim sistemine sahip cihazlarda karşımıza çıkıyor. Android 11 çıkmadan gelen Nearby Sharing özelliği, cihazlardaki kablosuz bağlantı özelliği sayesinde ortalama 30 cm uzaklıkta birbirine yakın duran cihazlar arasında kolaylıkla veri aktarımı yapabilmeyi mümkün hale getiriyor.

Uygulama tıpkı AirDrop'ta olduğu gibi kullanılacağı zaman özel bir paylaşım menüsü olarak açılıyor. Bu menüde çıkan kişiye ile hızlı bir şekilde aktarım yapabilmeyi sağlıyor. Hatta ilerleyen zamanlarda bu özelliğin ChromeBook'larda da çalışması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 5.08.2020

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler