Android 4.4 KitKat sürümünün kullanım oranı %5'i aştı

Android 4.4 KitKat sürümünün kullanım oranı %5'i aştı

Kasımda kaynak kodları yayımlanan ve Aralık 2013'te mobil cihazlara güncelleme olarak dağıtılmaya başlayan Android işletim sisteminin en yeni sürümü KitKat, yavaş da olsa yaygınlaşmaya devam ediyor. Son yedi günde Google Play Store'yi ziyaret eden cihazlardan alınan verilere göre; mart ayı sonunda 19. API seviyesini beraberinde getiren Android 4.4 sürümü, aygıtların %5'ten fazlasına güç veriyor. Rapor, yazılımın kullanım oranının ancak beş ayda yüzde 5 seviyesine ulaşabildiğini gözler önüne seriyor.

Son Play Store istatistikleri, aynı zamanda Jelly Bean sürüm ailesinin de ilk kez düşüş yaşamaya başladığını ortaya çıkardı. 2012'den beri üç farklı büyük yazılım güncellemesini yapısında barındırarak cihazlara güç veren Android 4.1/4.2/4.3 Jelly Bean, %62'ye kadar yükselmişti. %61,4'e düşen JB'yi %19'dan %17,8'e gerileyen Gingerbread ve %15,2'den %14,3'e düşerek daralmayı sürdüren Ice Cream Sandwich izliyor.

Bir ayda kullanım oranı iki katının da üzerine çıkan KitKat'taki bu yükselişin başlıca nedeni, Samsung'un Galaxy S4, Galaxy Note 2 ve Galaxy Note 3 gibi üst düzey telefonları için dünya genelinde erişime açtığı yeni yazılım güncellemeleri. Android 4.4.x kullanımının yeni cihaz satışlarının başlamasıyla birlikte çok daha hızlı bir şekilde yükselmesi bekleniyor. Android KitKat ailesine yakında kamera uygulaması ve kurumsal fonksiyonlarla ilgili Android 4.4.3 güncellemesinin dahil olacağını belirtelim.



Eklenme tarihi: 2.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler