Göz takip teknolojisine sahip Amazon Fire Phone tanıtıldı

Göz takip teknolojisine sahip Amazon Fire Phone tanıtıldı

Yıllardır kendi akıllı telefonunu geliştirdiği iddia edilen elektronik ticaret sektörünün devi Amazon, bugün Seattle'de düzenlediği özel bir basın etkinliğinde Fire telefonunu gün yüzüne çıkardı. Yayınladığı ilk tanıtım videosuyla alışılmışın dışında bir cihaz olacağına işaret edilen telefon, sahip olduğu dinamik görüş sensör sistemi sayesinde kullanıcısını daka yakından izliyor ve arayüzü görüşe göre şekillendirebiliyor.

Fire Phone adı verilen cihaz, daha önce Kindle Fire tabletlerinde kullanılan Amazon'un geliştirmekte olduğu Android tabanlı Fire OS yazılımını beraberinde getirecek. Google servisleri yerine uygulama sayısı 200 bini aşan Amazon Appstore gibi firmanın kendi hizmetleriyle bezenen yazılım, 3.5.0 sürümüyle bu telefonda mevcut olacak. 160 gram ağırlığında ve 8,9 mm kalınlığındaki Fire Phone, anotlanmış alüminyum düğmeler, Corning Gorilla Glass 3 dayanıklı cam kaplı ön, arka yüzeyler ve plastik çerçeveye sahip bir kasa dizaynını beraberinde getiriyor.

4,7 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, Amazon Fire Phone590 nit parlaklık, 2,26 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 2 GB RAM, 32/64 GB dahili hafıza, OIS destekli f/2,0 diyafram aralıklı 13 MP arka kamera, 2,1 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 3.0, NFC, Dolby Digital Plus ses teknolojili çift hoparlör ve 2.400 mAh, ilk Amazon telefonuna eşlik edecek diğer teknik özellikler arasında yer alıyor. Telefonun en dikkat çeken fonksiyonu ise, ön yüze yerleştirilen dört kızılötesi kamera ile kullanıcısının hareketlerini algılaması ve etkileyici bir mobil cihaz deneyimi oluşturabilmesi.

25 Temmuz'da ABD'de, ilk etapta AT&T operatörü abonelerine özel olarak satışa sunulacak Amazon Fire Phone, 32/64 gigabaytlık depolama seçeneklerine göre 199$/299$ ve iki yıllık taahhütle alıcı bulacak. İddiaların aksine anlaşmalı satış planında ücretsiz olarak sunulmayacak olsa da Fire Phone satın alan tüketicilere bir yıllık Amazon Prime müşteri hizmeti aboneliği hediye edilecek ve cihazdaki tüm medyalar ücretsiz olarak Amazon Cloud Drive bulut depolama servisine yüklenecek. İnternet şirketi, Fire Phone'ye entegre ettiği 100 milyondan fazla ürün algılayabilen Firefly fonksiyonu ve diğer özelliklerle de aslında aygıtın Amazon Prime abonelerini hedef aldığını gösteriyor. Bu nedenle Fire telefonunu uluslararası pazarda görme ihtimali oldukça düşük.

Amazon Fire Phone sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 18.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler