2015'in en çok kullanılan uygulamaları

2015'in en çok kullanılan uygulamaları

Cep telefonu sahipleri arasında akıllı telefon kullanımının %80'e ulaştığı ABD, mobil cihaz kullanımında referans alınabilecek kullanıcı tabanına sahip bir pazar. Nielsen'in son raporu bu konuda tüm dünyayı ilgilendiren detaylar sunuyor. Analiz şirketi, Amerika'da 2015'in en çok kullanılan akıllı telefon uygulamaları ve en çok kullanıcıya sahip işletim sistemlerini belirlemiş.

En çok kullanılan akıllı telefon uygulamaları listesinin başında uzun süredir liderliğini koruyan Facebook bulunuyor. Aylık 127 milyon tekil kullanıcıya sahip Facebook uygulamasını 97 milyon ile Youtube ve 96 milyonla yine Facebook'a ait Messenger uygulaması izliyor. Facebook, ilk 10'a Messenger ve Instagram'la birlikte üç uygulama sokmayı başarmış. Ancak bu alanda liderlik hala Google'de.

Youtube, Google Search, Google Play, Google Maps ve Gmail uygulamalarıyla toplamda beş içerikle listenin yarısını oluşturan Google, işletim sistemi ne olursa olsun mobil cihaz sahiplerinin en çok kullandığı servisleri sağlamaya devam ediyor.

ABD'nin en çok kullanıcıya sahip mobil işletim sistemlerine gelecek olursak, %52,6'lık payla Android'in ilk sırada, %42,7 ile Apple iOS platformunun ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Öne çıkan diğer platformlar arasında %2,8'lik Windows ve %0,7 BlackBerry bulunuyor. Android ekosistemine geçiş yapan BlackBerry'nin pazar payı muhtemelen bu rakamın biraz daha üzerinde olacaktır.



Eklenme tarihi: 21.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler