LG Fireweb: Firefox işletim sistemli ilk LG telefonu duyuruldu

 LG Fireweb: Firefox işletim sistemli ilk LG telefonu duyuruldu

Mozilla'nın internet tabanlı mobil işletim sistemi Firefox OS, iş ortakları arasına bir firmayı daha ekledi. Geçen hafta Güney Kore medyasının gündeme getirdiği gibi LG, Firefox OS'li ilk telefonunu resmen duyurdu. Fireweb adlı cihaz, diğer Firefox telefonları gibi bütçe dostu akıllı telefon sınıfını hedef alıyor. Tasarımıyla LG’nin Android işletim sistemli giriş seviye modellerinden ayırt edilmesi mümkün olmayan Fireweb, benimsediği yeni nesil işletim sistemi anlayışıyla bu kategoride kendini göstermeye çalışacak.

LG D300G Fireweb; 4 inç büyüklüğünde 480 x 320 piksel çözünürlüklü TFT LCD ekran, 1 GHz hızında tek çekirdekli işlemciye sahip Qualcomm Snapdragon çipset, 4 GB dahili hafıza, microSD kart desteği, 5 MP kamera, Wi-Fi, Bluetooth ve 1.540 mAh büyüklüğünde bir güç ünitesiyle gelecek ve platforma birtakım performans iyileştirmeleri, MMS mesajlaşma desteği gibi yenilikler kazandıran Firefox OS 1.1 işletim sistemi versiyonunu ön yüklü olarak bulunduracak.

449 Brezilya reali, yaklaşık 404 TL’den Brezilya’da satışa sunulan akıllı telefon, Peru, Uruguay ve Meksika’da da piyasaya sürülecek. Birçok popüler mobil uygulamayla her geçen gün daha da güçlenen Firefox Marketplace içerik mağazasının mevcut olacağı telefon, giriş seviyede en iyi internet deneyimi için optimize edilmiş olarak tüketicilerin beğenisine sunulacak. LG Fireweb ve Firefox OS 1.1 hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 24.10.2013
Kaynak: Mozilla

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler