ZTE kendi çipsetini geliştirmesi için Çin hükümetinden destekleme aldı

ZTE kendi çipsetini geliştirmesi için Çin hükümetinden destekleme aldı

Çip ithalatının önüne geçmek için ülke içerisinde tümleşik devre üretimini artıracak hamlelere imza atan Çin hükümeti şimdi de büyük mobil cihaz markalarını kendi çiplerini tasarlamaya teşvik ediyor. Digitimes'in aktardığı son habere göre ZTE, kendi çipsetini geliştirmesi için hükümetinden ciddi bir maddi yardım aldı.

2,4 milyar yuan (1,1 milyar ₺) olarak bildirilen destekleme, doğrudan Shenzhen merkezli ZTE'nin tümleşik devre geliştirme çalışmalarına harcanacak. Çin'in büyük telefon üreticilerinden kendi çipseti üzerine aktif çalışma yürütmeyen isimlerden biri olan ZTE, bu büyük yardım sayesinde en azından finansal anlamda sıkıntı yaşamayacak.

Tsinghua Unigroup firmasıyla çip üretimine yoğunlaşan Çin'in üretilecek çiplerin tasarımı için de iç kaynaklarından faydalanmayı amaçlaması epeyi derin bir planlamanın yürürlüğe koyulduğunu gösteriyor. ZTE dışında Leadcore adlı bir yarı iletken üreticisinin çoğunluk hissesini satın alan Xiaomi, 1xnm yeni nesil çiplerini 2016'ya yetiştirmeye çalışan Spreadtrum, Rockchip ve HiSilicon markasıyla MediaTek, Qualcomm gibi dünya devlerine Çin pazarında hayal kırıklığı yaşatan Huawei de dört gözle yerli çip üretim imkanlarından istifade etmeyi bekliyor.



Eklenme tarihi: 26.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler