Youtube uygulaması yeni kullanıcı arayüzü, logo ve çoklu görev özelliğiyle güncellendi

Youtube uygulaması yeni kullanıcı arayüzü, logo ve çoklu görev özelliğiyle güncellendi


Google, kısa süre önce Youtube servisinin Android ve iOS uygulamalarını geniş kapsamlı bir güncellemeyle yeniledi. Android'de 5.0, iOS'ta ise 2.0 sürümü numarasını taşıyan yeni uygulama, Matias Duarte Google'de göreve başladıktan sonraki dönemde şirketin birçok ürününe entegre ettiği kart tabanlı arayüz anlayışıyla yeniden tasarlanmış.

Temmuzun başında test edilmeye başladığı ileri sürülen uygulama içi çoklu görev özelliği, son güncelleme ile nihayet Youtube uygulamasına kazandırıldı. Bu özellik sayesinde mobil cihaz kullanıcıları, Youtube uygulaması üzerinden bir video izlerken görüntüyü aşağı doğru sürükleyerek küçük bir pencereden videoyu takip etmeye devam ederken aynı anda uygulamayı da kullanabilecek. Bu izleme modundan çıkıp sıradan düzene geri dönmek içinse, ekranın sağ altındaki video penceresini sağ veya sola sürüklemek yeterli olacak.



Yeni arayüz ve uygulama logosuyla birlikte Youtube'ye ilave edilen diğer özellikler şöyle; soldan sağa doğru sürükleme hareketiyle ekranda beliren yan menüde birtakım düzenlemeler, arama motorundan çalma listeleri aratabilme, daha önce telefonlardaki arayüzün büyültülmüş bir versiyonuyla hizmet verilen 7 inçlik tabletler için daha işlevsel yeni arayüz düzeni, otomatik döndürme fonksiyonu kapalı konumda olduğunda Youtube uygulaması da bu ayara uygun olarak hareket edecek, uygulamanın sağ altına eklenen yeni bir düğmeyle Youtube'yi sürekli yan izleme modunda tutmak mümkün olacak.

Google'nin yüz milyonlarca mobil aygıtı aynı anda güncelleme imkanı yok. Bu nedenle yeni Youtube uygulamaları kademeleri olarak kullanıcılara ulaştırılıyor. Eğer Android 2.2 Froyo ve üstü bir işletim sistemi versiyonunu kullanıyorsanız buradan indirebileceğiniz Youtube v5.0.21 APK dosyasını cihazınıza kopyalayıp herhangi bir dosya yöneticisiyle kurabilirsiniz. Uygulamanın Apple App Store ve Google Play Store sayfaları aşağıdadır.



Yazar: Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 25.08.2013
Kaynak: Youtube Blog

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler