Çift ekranlı Rus telefonu YotaPhone 2 Türkiye'de

Çift ekranlı Rus telefonu YotaPhone 2 Türkiye'de

Rus mobil iletişim şirket Yota, çift ekranlı özgün yapısıyla uzun süredir teknoloji dünyasının takibinde olan YotaPhone 2 telefonunu ülkemizde satışa sundu. Türkiye'ye geleceği geçen sene doğrulanan e-mürekkep teknolojisiyle üretilmiş ekrana sahip telefon, Rusya'nın gururla tanıtımını yaptığı teknolojik başarımları arasında yer alıyor.

5 inç Full HD AMOLED ana ekran ve her zaman açık olan 4,7 inç 960 x 540 piksel elektronik kağıt panele sahip YotaPhone 2, 2,2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 çipset, 2 GB RAM, 32 GB hafıza, 8 MP arka, 2,1 MP ön kamera, 2500 mAh hızlı şarj destekli pil ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemini beraberinde getiriyor. Siyah ve beyaz sürümleri bulunan telefon, ikincil ekranına rağmen rakiplerine kıyasla daha uzun kullanım süresi vaat ediyor.

Ülkemizde 1999 ₺ fiyat etiketiyle satılan YotaPhone 2'yi Vodafone bayileri ve Media Markt teknoloji mağazalarında incelemek mümkün.

YotaPhone 2 de Çin'de üretilecek

2011'den beri 4G destekli telefonlar geliştiren Yota, ilk cihazlarını HTC ile birlikte tasarlıyordu. Daha sonra 2012'de kendi tasarımı olan YotaPhone'yi tanıtan şirket, bu tarihten sonraki telefonlarını Singapur merkezlı Hi-P ile ortaklığa giderek üretmişti. Gelecek yılın başında üçüncü nesil YotaPhone telefonunu tanıtacak olan Rus iletişim şirketinin yeni üretim ortağı ise ZTE.

Mevcut ortağının yüksek maliyetli üretimi nedeniyle son fiyatta istediği seviyelere inemeyen ve Hi-P firmasının üretim kalitesini yeterli bulmayan Yota, bundan sonra ürünlerini ZTE'nin Çin'deki fabrikalarından teslim alacak. Yeni YotaPhone prototiplerini de Shenzhen merkezli üreticinin imal etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 15.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler