Yerli cep telefonu üretilecek

Yerli cep telefonu üretilecek

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Türkiye’de telekomünikasyon pazarını atağa kaldıracak yeni bir proje için düğmeye bastı. Yerli telefon üretilmesine yönelik proje geliştiren dernek, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye cep telefonu üretim fabrikaları kurmaları içi davet etti.

Myphone M500Telefona ödenen para 22 milyar dolar
MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, otomobil üretebilen, bilgisayar üretebilen Türkiye’nin cep telefonu üretme potansiyelinin de bulunduğuna dikkat çekti. 1994 yılından 2008 yılı sonuna kadar cep telefonu ithalatına ödenen paranın toplam 22 milyar dolar seviyelerine çıktığını kaydeden Dursun, “Ülke olarak mobil iletişim teknolojilerini en üst seviyede dünya ile eşzamanlı kullanma imkanımıza rağmen maalesef GSM terminallerinin tamamının ithal edilmesi işin en üzücü ve değerlendirilmesi gereken yanıdır.

Aselsan ve Netaş üretmişti
Türkiye'de Aselsan bir dönem 1919 model numarasıyla cep telefonu üretimi gerçekleştirirken Netaş da bir dönem yerli cep telefonu üretmişti. Türkiye'nin yakın çevresinde en büyük cep telefonu üretim tesisi Macaristan'da bulunuyor. Çeşitli üreticilerin Macaristan'da cep telefonu üretim tesisleri bulunuyor.



Eklenme tarihi: 15.05.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler