Yeni HTC CEO'su Cher Wang oldu

Yeni HTC CEO'su Cher Wang oldu

HTC, 2011'de dönemin en büyük mobil cihaz pazarı ABD'de Apple'yi geride bırakıp lider olmuştu. Bu başarının ardından yatan neden ise, 2004'ten beri Tayvanlı şirketin CEO'su konumundaki Peter Chou'nun Android platformuna verdiği destekte gizli.

Google tarafından satın alınmadan önce Andy Rubin idaresindeki Android Inc. şirketine yakınlaşmaya başlayan HTC, sonraki yıllarda Google ile ortaklık kurup ilk Android telefonu ve Nexus çözümünü üreten isim olmuştu. Apple'nin akıllı telefon endüstrisini sarsan iPhone ve iOS çözümleriyle rekabet edebilecek ilk ürünler bu ikili tarafından ortaya çıkarılmıştı. Android platformunun tüm dünyayı etkisi altına almasıyla HTC'nin kaçınılmaz yükselişi gerçekleşmiş, ancak bu yükseliş pek uzun ömürlü olmamıştı.

Üç yıldır geriye giden ekonomisini düzeltmek için sayısız plan ortaya koyan Taipei merkezli mobil cihaz devi, son iki yıllık süreçte kurucusu Cher Wang tarafından uygulanan müdahalelerle ayakta durmaya çalışıyordu. Nihayet son mali çeyrek raporunda, zarar bekleyen analistlere inat uzun süre sonra ilk kez kar ettiğini açıklayan firmanın batmaktan kıl payı kurtulduğu ifade ediliyor.

En zor günlerini geride bıraktığı tahmin edilen HTC için değişim vakti gelmiş gibi görünüyor. 11 yıllık CEO'luk serüveninde dört pazarlama müdürü değiştiren Peter Chou, bugün geçerli olmak üzere yerini yakın dostu ve aynı zamanda şirketin kurucusu Cher Wang'a bırakmış bulunuyor. HTC tarafından yayımlanan basın açıklamasında, Chou'nun şirketteki başkanlık ünvanını koruyacağı ve HTC Future Development laboratuvarına önderlik edeceği bildirildi.

Teknoloji dünyasının en güçlü kadını sayılan yeni HTC CEO'su Cher Wang, 1997'de HTC'yi kurmadan önce fabrikasız yarı iletken çip üreticisi VIA'nın kurucuları arasında yer almıştı. Kocası VIA'nın CEO'luğunu yürüten Wang, aslında Tayvan'ın en zengin ailesine mensup bir iş kadını. Onu şimdiye kadar HTC'nin One telefon tanıtımlarında birkaç kez izleme şansı bulan medya, bakalım emektar Peter Chou'dan sonra şirketinin yükselişini sağlamak için başa geçen Wang'ı beğenecek mi.



Eklenme tarihi: 20.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler