Yeni Exynos 5 Octa önümüzdeki hafta geliyor

Yeni Exynos 5 Octa önümüzdeki hafta geliyor


İngiliz yarı iletken çip uzmanı ARM ile sürdürdüğü yakın ilişkilerin sonucu olarak şirketin yeni tasarımlarına erken erişim sağlayarak Galaxy S II'yi döneminin en güçlü grafik birimi Mali-400 ile donatan Samsung bu sene ise, big.LITTLE işlem teknolojisini ilk kullanan üretici olmuştu. İki farklı mimariye sahip dört çekirdekli çift işlem kümesi ile toplamda sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa 5410'u geliştiren Samsung, gerek üretimde karşılaştığı zorluklar gerekse performanstan ödün vermeden güç tasarrufu sağlamak amacıyla geliştirilen big.LITTLE yönetimini üretici yazılımına verimli bir şekilde entegre edemediği için meydana çıkan ısı ve kullanım süresi sorunları nedeniyle büyük sıkıntı yaşamıştı.

Güç tüketimini istediği seviyeye düşüremediği için Imagination Technologies'in eski nesil PowerVR SGX543 grafik biriminin üç çekirdekli versiyonunu tercih etmek zorunda kalan Güney Koreli üreticinin 5410 yongasında yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığını telafi edebilmek için 5420 model numaralı yeni bir çipset hazırladığı bildiriliyordu. Resmi yazılım kayıtlarında da listelenen 5420, Samsung'un Exynos çözümleri için oluşturduğu resmi Twitter hesabı üzerinden onaylandı. Samsung Exynos, önümüzdeki hafta yeni bir Exynos 5 Octa çözümünün tanıtılacağını müjdeledi. Yayımlanan tanıtım görselinde, donanımın işlem, grafik ve güç tüketimi hususunda birinci nesile kıyasla daha başarılı olacağı aktarıldı.

1.8-1.9 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A15, 1.2 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 işlemciler ve yongaya gömülü bir sıcaklık sensörüne sahip olacak. 600-700 MHz hızında çalıştığı rapor edilen ARM'ın ikinci nesil Midgard mimarili Mali T628 grafik çözümünü bünyesinde barındırma ihtimali bulunan yarı iletken çip, muhtemelen Google'nin tanıtacağı yeni Chromebook modellerinden en az birine de eşlik edecek. Bu dizüstü bilgisayarın yanı sıra 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bir ekranla donatılacak Samsung'un yeni amiral gemi tablet bilgisayarı ve telefon-tablet melezi SM-N900 Galaxy Note 3 de ikinci Exynos 5 Octa yongasından gücünü alacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 19.07.2013
Kaynak: https://twitter.com/SamsungExynos/status/357862747381313537

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler