Turkcell, Yaani adlı arama moturunu kullanıma sundu

Turkcell, Yaani adlı arama moturunu kullanıma sundu

Gebze'de faaliyete geçirdiği Türkiye'nin en büyük veri merkezini beslemek üzere yeni servislerini birer birer kullanıma sunan Turkcell, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında "Yaani" adını verdiği arama motorunu tanıttı. Mobil odaklı bir arama motoru olacağı ifade edilen Yaani, Türkiye'de büyük veri platformu oluşturma çalışmalarında kritik rol oynayacak.

Bugünden itibaren Android ve iOS cihazlarına indirilecek Yaani uygulamasıyla erişilebileceği belirtilen yerli arama motoru, kullanıcıların tüm verilerini ülke içerisinde tutarak hem güvenliği artıracak hem de yabancı platformların veri üzerinden elde ettiği kazancın ülkemizde kalmasını sağlayacak. Yaani uygulamasını bir mobil tarayıcıya dönüştürmek istediklerini belirten Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, arama motorunun masaüstü sürümünün aralıkta hazır olacağını ekledi.

Nokia Here harita hizmetleri desteğiyle navigasyon, Google'nin Knowledge Graph fonksiyonuna benzer şekilde hızlı arama sonucu görüntüleme ve Türkçe'ye hakim algoritma sayesinde daha başarılı arama kabiliyetine sahip Yaani'nin sadece Türkiye'yi değil, Ortadoğu ve Rusya'yı da içine alan daha geniş bir coğrafyada yaygınlaştırılması için çalışma yapılacak.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 25.10.2017
Kaynak: Yaani

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler