Xiaomi'nin yeni bütçe dostu akıllı telefonu Hong Mi duyuruldu

Xiaomi'nin yeni bütçe dostu akıllı telefonu Hong Mi duyuruldu


Uzak doğu pazarı için iki yıldır bütçe dostu akıllı telefonlar üreten Xiaomi, kendi geliştirdiği MIUI kullanıcı arayüzüne sahip çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Hong Mi (Kırmızı Pirinç) olarak isimlendirilen cihaz, orta-üst seviye akıllı telefonlarla eş değer donanım özelliklerine sahip olsa da seleflerinden birkaç kademe daha düşük fiyatlandırılmış. Ekonomik fiyatlarıyla meşhur olan firmanın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en ucuz ürün konumundaki Red Rice için bugün önsipariş alımına başlandı.

4.7 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) IPS LCD ekran, Corning Gorilla Glass 2, 1.5 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve PowerVR SGX544MP2 grafik birimine sahip MediaTek MT6589T yongada sistem, 1 GB sistem belleği, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 MP arka, 1.3 MP ön kamera, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB OTG, çift SIM kart yuvası, TD-SCDMA ve GSM destekli SIM yuvalarını aynı anda şebekeye bağlayabilme yetisi, 2.000 mAh pil, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve MIUI v5 kullanıcı arayüzünü beraberinde getiren Hong Mi'nin metalik gri, kırmızı ve fildişi rengi sürümleri mevcut. Değiştirilebilir arka kapakla gelen telefon için çok sayıda farklı aksesuar hazırlayan Xiaomi, bu çözümlerini de Hong Mi ile birlikte tüketicilerin beğenisine sunacak.

Xiaomi Hong Mi (Red Rice)12 Ağustos'ta 799 yuan, yani yaklaşık 130$'dan satılacak Xiaomi Hong Mi, duyurularıyla Avrupa ve Amerika basınında kendinden çokça söz ettiren üreticisi tarafından şimdilik yalnızca Çin'de erişilebilir olacak. Tayvan, Hong Kong gibi ülkelerde de satışı gerçekleştirilecek cihazın bu bölgelerdeki talebi karşılayabilecek kadar geniş hacimde üretilmemesinden dolayı yakın zamanda Türkiye ve diğer ülkelere paralel ithalatla da olsa giriş yapma ihtimali düşük görünüyor.

Xiaomi Hong Mi (Red Rice) ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 31.07.2013
Kaynak: Xiaomi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler