Xiaomi Türkiye'de telefon satışına sonbaharda başlıyor

Xiaomi Türkiye'de telefon satışına sonbaharda başlıyor

Türkiye pazarına gireceğini yaklaşık bir sene önce açıklayan Xiaomi, ülkemizde çeşitli otoritelerle görüştükten sonra planlarını ileri bir tarihe ertelemişti. Küresel piyasaya yönelik yapılanma çalışmalarına hız veren Pekin merkezli şirket, nihayet Türkiye'de telefon satışına hazır olduğunu bildiriyor.

Milliyet'in son haberine göre, Türkiye'de bir distribütörle anlaşan Xiaomi'nin sosyal medya faaliyetleri bizzat firma tarafından yürütülecek ve tüketiciyle ülkemizin en popüler alışveriş sitesi Hepsiburada.com üzerinden satış ilişkisi kurulacak.

2015 ilk yarısında 35 milyona yakın akıllı telefon satan Xiaomi, satışlarının %70'lik kısmını resmi internet sitesi mi.com üzerinden gerçekleştirdi. İş modeli bakımından çevrimiçi satışa daha sıcak bakan başarılı teknoloji girişimi, kısa zamanda elde ettiği başarıları internet üzerinden gerçekleştirdiği flaş satışlara borçlu. Çin medyasında mağaza satışlarının beklenen ilgiyi görmediği rapor edilen şirket, internetten satışa öncelik vermeye devam edecek gibi görünüyor.

Asya dışındaki ilk pazar yeri Brezilya olan Xiaomi, Avrupa'daki ilk adresini ise Türkiye olarak belirlemiş görünüyor. Sonbahar aylarında belli başlı modellerini ülkemize getireceği müjdelenen üreticinin nasıl fiyatlar belirlediği merak konusu.



Eklenme tarihi: 3.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler