Xiaomi Türkiye'ye geliyor

Xiaomi Türkiye'ye geliyor

Çin'in son döneme damgasını vuran teknoloji şirketlerinden Xiaomi, dün Pekin'de gerçekleştirdiği bir basın konferansında ülkemize giriş yapacağını açıkladı. Etkinlikte konuşan firmanın kurucusu ve aynı zamanda mevcut CEO'su Lei Jun, 2014 ikinci yarısında Türkiye dahil 10 yeni ülkeye giriş yapacaklarını müjdeledi. Aynı etkinlikte ucuz modemleri ve yeni MiBox set üstü televizyon kutusunun tanıtımı gerçekleştiren Xiaomi, yeni pazarlara sadece akıllı telefonlarını değil, diğer tüketici elektroniği çözümlerini de getireceklerini doğruladı.

Henüz dört yıl önce kurulmuş bir ekip olan Xiaomi, 'Millet' kod adıyla geliştirdiği ilk akıllı telefonunu 2011'de piyasaya sürmüştü. İlk olarak MIUI olarak bilinen Android işletim sistemi tabanlı üçüncü parti yazılımıyla internette üne kavuşan üretici, daha sonra kendi mobil cihazlarını geliştirmeye başladı. Oldukça düşük fiyatlarla satılan telefonlar, firmanın kısa süre önce mi.com adresine geçiş yapan resmi internet sitesi üzerinden satışa çıkarılıyor. Halihazırda Çin, Hong Kong, Singapur ve Tayvan'da ürün satışı yapan Xiaomi, 2014'te 60 milyon telefon satmayı planlıyor.

Xiaomi, geçen sene Google'nin Android takımındaki en rütbeli yöneticilerden Hugo Barra'yı Xiaomi Global operasyonunun başına getirerek bir kez daha teknoloji medyasını şaşırtmayı başarmıştı. Bu hamle sonrası yalnızca Asya bölgesini kapsayan kabuğunu kırıp dünya pazarına açılacağı kesinleşen başarılı girişim, farklı segmentler için hazırladığı yeni ürünleriyle elektronik üreticiliğinde yükselişini sürdürmeyi amaçlıyor. Xiaomi'nin önümüzdeki yıl için koyduğu 100 milyon telefon satış hedefi de bu stratejiyi doğruluyor.

Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Brezilya, Rusya, Meksika, Malezya, Filipinler, Tayland, Endonezya ve Vietnam'da satış faaliyetlerine başlayacak olan bütçe dostu mobil cihaz üreticisi, açıkladığı ülkelere 2014 yılı içerisinde giriş yapacağı dışında herhangi bir detay paylaşmadı. Firmanın hangi elektronik cihazlarını ülkemize getireceği ilerleyen aylarda belli olacak. Xiaomi'nin ülkemizdeki çalışmalarına dair daha fazla detay için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 24.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler