Xiaomi, 16 nm'lik ilk çipsetini sene sonunda piyasaya sürebilir

Xiaomi, 16 nm'lik ilk çipsetini sene sonunda piyasaya sürebilir

Geçtiğimiz mart ayında kendi tasarımı olan Surge S1 çipsetini tanıtan ve bu çipin güç verdiği Mi 5c telefonunu piyasaya süren Xiaomi, yarı iletken piyasasındaki ilk yılına bir ürün daha sığırmayı planlıyor. Digitimes'in haberine göre, daha önce Leadcore adını taşıyan ve Xiaomi tarafından satın alınıp Pinecone Electronics'e dönüşen çip tasarımcısı Surge serisinin ikinci modelini üretime hazırlıyor.

16 nm FinFET+ üretim süreci teknolojisini kullanacak yeni Surge S2 yongada sistem çözümü TSMC tarafından 2017 üçüncü çeyreğinde üretilmeye başlayacak. 28 nm'lik orta seviyeye hitap eden ilk çipte rakiplerine kıyasla düşük çalışma verimi ve ısınma problemleri yaşayan Xiaomi'nin yeni çipinde performans çıtasını yukarı taşıması bekleniyor.

Uzak Doğu medyası, yeni Pinecone çipinin Xiaomi Mi 6c ya da Mi 6s ile sene sonunda piyasaya sürüleceğini düşünüyor. İkinci projede başarıya ulaşılması halinde Xiaomi, Huawei'den sonra özel tasarım çipset işinde dikiş tutturmayı başaran ikinci Çinli firma ünvanını elde edebilir.



Eklenme tarihi: 26.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler