Xiaomi, yeni telefonlarında Samsung'un AMOLED ekranını kullanacak

Xiaomi, yeni telefonlarında Samsung'un AMOLED ekranını kullanacak

AMOLED ekran tedariği için Samsung ve Everdisplay ile anlaşan dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi Huawei'den sonra bir Çinli üretici daha OLED'e geçiş yapıyor. IHS'nin teknoloji müdürü Kevin Wang tarafından paylaşılan bu haber, Xiaomi firmasının gelecek modellerinde Samsung Display üretimi AMOLED paneller kullanacağını gözler önüne serdi.

Halihazırda hangi Xiaomi telefonlarının OLED panelle donatılacağı belli değil. Ancak Pekin merkezli şirketin üst seviye çözümlerinde daha ince kasa tasarımları ortaya çıkarmak ve ekran kalitesini en üst seviyeye taşımak için böyle bir donanım değişikliğine gidecek olması fikri öne çıkıyor. Samsung'un Çin pazarındaki yükselişini bir kez daha ortaya koyan bu tedarik anlaşması neticesinde dünyanın en büyük üreticilerine donanım satışı gerçekleştiren, küresel tedarik zincirinin merkezindeki isim Koreli üretici olacak.

Tüketici elektroniğinde talebin düşmesi karşısında donanım ar-ge harcamalarını artırıp üretim hacmini yükselterek mali durumunu korumayı başaran Samsung, bir süre önce faaliyete geçen yeni esnek OLED üretim tesisi sayesinde plastik tabanlı OLED satış ağını da genişletme peşinde. Eğer IHS'den gelen son haberler doğruysa ilerleyen dönemlerde Huawei ve Xiaomi'den Galaxy S6 edge benzeri telefonlar görmemiz mümkün.



Eklenme tarihi: 10.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler