Sekiz çekirdekli yeni Xiaomi Redmi telefonu internete sızdı

Sekiz çekirdekli yeni Xiaomi Redmi telefonu internete sızdı

2015'e küresel piyasanın yeni gücü olma idealiyle giriş yapan Xiaomi, son dönemde sayısı hızla artan akıllı telefonlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Hermes adlı yeni cihaz projesine dair detaylar bugün @upleaks tarafından internete sızdırıldı. Redmi serisine mensup olması beklenen cihaz, H3Y kod adını taşıyor.

Metalik tasarıma sahip H3Y ile Redmi cihaz ailesine daha üst seviye bir ürün kazandırmak isteyen Pekin merkezli üretici, bu amacını gerçekleştirmek adına çipset tercihini MediaTek MT6795 olarak bilinen Helio X10'dan yana kullanmış. 2,2 GHz sekiz çekirdekli 64-bit Cortex-A53 işlemcili çipsetin yanında henüz büyüklüğü bilinmeyen Full HD IPS LCD ekran, 2 GB RAM, 13 MP Samsung ISOCELL arka kamera, 5 MP OmniVision ön kamera sensörü, çift SIM yuvası ve Android 5.0/5.1 Lollipop işletim sistemi tabanlı MIUI 6 yazılımı bulunuyor.

Aşağıdan ilk prototip görüntülerine göz atabileceğiniz yeni Redmi çözümünün yaz döneminde satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Serinin diğer telefonlarından daha pahalı fiyatlandırılacak olan H3Y, muhtemelen Mi Note telefonlarına benzer şekilde daha lüks bir dizayn anlayışını makul donanım özellikleriyle tüketicilere sunmaya çalışacak.



Eklenme tarihi: 15.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler