Xiaomi Mi5 görüntülendi, tanıtım tarihi resmiyet kazandı

Xiaomi Mi5 görüntülendi, tanıtım tarihi resmiyet kazandı

Hafta başında 1,1 milyar dolarlık bağışla sonuçlanan son yatırım toplama hamlesini açıklayan Xiaomi, 45 milyar dolar piyasa değerine ulaşmayı başarmıştı. Kısa sürede ulaşılan bu kilometre taşı, Xiaomi'yi Sony Mobile ve Nokia -Microsoft Mobile- gibi efsane üreticilerden daha değerli bir şirket haline getirdi. Henüz ilk küresel satış ağı planlamasını dahi tamamlamamışken büyük bir yükselik gösteren Çinli firma, büyüme ivmesini artırmak ve 2015'te diğer dünya devi üreticilerle daha iyi rekabet edebilmek adına yapılan önemli bir değişikliği de açıklamıştı.

Yeni amiral gemisini erkenden tanıtma kararı alan Xiaomi, Ocak 2015'te Mi5 akıllı telefonunu resmen gün yüzüne çıkaracak. Hakkında farklı kaynaklardan çeşitli bilgiler sızdırılan telefon, Sina Weibo sosyal paylaşım platformu üzerinden paylaşılan iki görselle ilk kez görüntülenmiş oldu. Oldukça ince ekran çerçevesiyle dikkat çeken Xiaomi Mi5, 5,5 veya 5,7 inç büyüklüğünde 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir paneli beraberinde getirecek. Cihazın gücünü alacağı çipset hususunda da iki farklı görüş öne sürüldü; dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 ya da sekiz çekirdekli 64-bit işlemcilere sahip Snapdragon 810.

En az 3 gigabayt kapasiteli sistem belleği ve 20,7 MP'lik Sony Exmor RS kamera sensörünün eşlik edeceği Xiaomi akıllı telefonu, ilk iddiaların aksine CES 2015'te tanıtılmayacak. Uzak Doğu'dan gelen raporlar, 15 Ocak tarihli bir Pekin etkinliği ihtimalini daha olası kılıyor.



Eklenme tarihi: 30.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler