NVIDIA Tegra K1 çipsetli Xiaomi Mi Pad resmen duyuruldu

NVIDIA Tegra K1 çipsetli Xiaomi Mi Pad resmen duyuruldu

Çinli internet şirketi Xiaomi, bugün Pekin'de düzenlediği bir basın konferansında ilk tablet bilgisayarını tanıttı. Yeni bir akıllı telefon duyurması beklenen mobil cihaz üreticisi, dört yıldır tablet pazarına giriş yapmak için plan yaptıklarını bildirirken; PC seviyesinde grafik performansı vaat eden retina çözünürlüklü Mi Pad tabletiyle basının karşısına çıktı.

Firmanın kurucusu ve aynı zamanda mevcut CEO'su olan Lei Jun, tanıtım öncesindeki açıklamalarında Apple'nin iPad serisine değinerek sektördeki üst sınırı Amerikalı üreticinin belirlediğini ifade etti. Xiaomi'nin bu nedenle iPad mini ile büyük benzerlik gösteren bir tablet geliştirdiği tahmin ediliyor. 7,9 inçlik 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip IPS LCD ekran, Corning Gorilla Glass 3 dayanıklı cam, 2 GB LPDDR3 RAM, 16/64 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği, 8 MP arkadan aydınlatmalı arka kamera, 5 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac ve 6700 mAh pil ile donatılan tablet, Android 4.4 KitKat işletim sistemi tabanlı MIUI yazılımını beraberinde getiriyor.

2,2 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A15 işlemci ve 192 CUDA çekirdekli Kepler Mobile GPU'ya sahip NVIDIA Tegra K1 yonganın güç verdiği cihaz, 360 gram ağırlığında ve 8,5 milimetre kalınlığında dizayn edilmiş. Siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı ve pembe renk seçenekleri bulunan polikarbonat kasayla korunan tablet bilgisayar, 16 ve 64 gigabaytlık iki depolama sürümüyle tüketicilerin beğenisine sunulacak. Haziranda ilk tabletinin test çalışmalarına başlayacağını bildiren Xiaomi, ilk etapta deneme amaçlı olarak Çin'de satışa başlayacak. Mi Pad'ın tam kapsamlı satışı yaz aylarında gerçekleştirilecek. 16 GB'lik versiyon 240$, 64 GB'lik model ise 270$ seviyesinde satılacak.

Çin ve uzak doğudaki birkaç ülkeyle sınırlı satış ağını kısa süre önce Türkiye dahil 10 yeni ülkeye daha açılma kararı alarak genişleteceğini açıklayan Xiaomi, yıl sonuna kadar Mi Pad ve daha bürçok çözümüyle ülkemizde resmi satış faaliyetlerine başlayacak. Firmanın ilk tablet bilgisayarı için hazırladığı tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 15.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler