Xiaomi'den sıra dışı tasarımıyla yeni telefon: Mi MIX

Xiaomi'den sıra dışı tasarımıyla yeni telefon: Mi MIX

Xiaomi, bugün Pekin'de düzenlediği etkinlikte beklendiği gibi Mi Note 2 telefonunu tanıttı. Ancak firma kurucusu ve CEO'su Lei Jun, elinde sıra dışı bir telefonla ikinci kez sahneye gelerek herkesi şaşırttı. Daha önce hiçbir sızıntıya konu olmayan ikinci cihaz duyurusu, dünyaca ünlü bir tasarımcıdan yardım alınarak geliştirilen Mi MIX oldu.

Konsept telefon nitelendirmesiyle izah edilmeye başlanan Mi MIX, ön panelde %91,3'lük ekran oranıyla mobil sektörün bu alandaki rekorunu kırdı. 6,44 inçlik 2048 x 1080 piksel çözünürlüklü özel bir ekranın eşlik ettiği telefonda, kasanın ön panelle bütünleşmesinden yakınlık sensörü ve ahizeye kadar birçok alanda bu ekran göz önünde bulundurularak yeni teknolojiler benimsenmiş.

Yakınlık sensörünü kaldırıp yerine ekran altına yerleştirilen bir ultrason ışın sensörü kullanan Xiaomi, telefon ahizesini ise ses iletimi için metal çerçeveyi kullanan bir priezoelektrik hoparlörle değiştirmiş. Ön kameranın sağ altta konumlandırıldığı telefonun başlıca özellikleri şöyle:

- 6,44 inç 2048 x 1080 piksel 17:9 en-boy oranına sahip IPS LCD ekran
- 2,35 GHz Snapdragon 821 çipset
- 4 GB RAM + 128 GB hafıza & 6 GB RAM + 256 GB hafıza
- 16 MP arka, 5 MP ön kamera
- USB-C portu, parmak izi okuyucu, Quick Charge 3.0
- 4400 mAh pil
- MIUI 8 yazılım



Tanıtım sırasında Lei Jun'un gerçek bir cihazla sahneye çıkmadığı iddia edilse de etkinlik sonrası Çin medyası için kurulan standlarda Mi MIX de sergilendi. Yukarıdaki fotoğraf, basın görsellerinin aksine cihazın gerçek çerçeve kalınlığını en iyi şekilde gösteriyor.

Ekran dışındaki kasa bölümlerinde seramik materyal tercih eden Xiaomi, şimdiye kadarki en lüks telefonunu buna uygun bir fiyatla satışa çıkaracak. Ancak Mi MIX'in en yüksek donanım seçeneğinde bile Samsung, Apple ve diğer üst seviye üreticilerin amiral gemilerinden daha ucuz olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip standart Mi MIX sürümü 3499 yuan (1590 ₺), parmak izi okuyucunun 18 ayar altın kaplama bir halkayla süslendiği 6 GB RAM ve 256 GB hafıza sürümü ise 3999 yuan (1815 ₺) fiyatla 4 Kasım'da satışa çıkacak. Ayrıca üst seviye modele 299 yuan değerinde deri kılıf eşlik edecek.



Eklenme tarihi: 25.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler