Xiaomi Mi MIX 2 daha ince çerçeve için AMOLED ekran kullanabilir

Xiaomi Mi MIX 2 daha ince çerçeve için AMOLED ekran kullanabilir

2016 sonunda piyasaya sürdüğü konsept tasarımlı Mi MIX telefonuyla dünya çapında teknoloji dünyasının gündemine oturan Xiaomi, hız kesmeden ikinci cihazın geliştirme sürecine başladı. Çinli üreticinin büyük projelerini her aşamasında detaylandırmayı başaran kaynaklar, MIX 2 için önemli değişikliklerden bahsetti.

Akıllı telefonlarda ön yüzün ekran-kasa oranı istatistiğini %90'ın üzerine taşıyan ilk isim olan Xiaomi, bu defa yüzde 93 seviyesine gelmeyi planlıyor. Bunun için LCD yerine AMOLED ekran kullanmaya karar veren üretici, ilk modelde çerçeveye entegre hoparlörü ekran altına, arka taraftaki parmak izi okuyucuyu ise ekranın alt kısmındaki çerçeveye yerleştirecek.

Yılın ikinci yarısından önce piyasaya sürülmesi öngörülmeyen Mi MIX 2, kullanılan yeni teknolojiler, pahalı tasarım yatırımları ve ar-ge sürecinin nispeten daha uzun olmasıyla orijinal MIX'ten daha yüksek bir fiyat etiketi taşıyabilir. En azından bu defa küresel çapta satış hedefine sahip bir ürünün geleceği bilgisi MIX hayranlarını teselli edecektir.



Eklenme tarihi: 6.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler