Xiaomi Mi 6'dan ilk detaylar

Xiaomi Mi 6'dan ilk detaylar

2017'de üst düzey Android telefonların hemen hepsine eşlik etmesi beklenen Snapdragon 835, ilk olarak küresel pazarda Samsung, Çin'de Xiaomi tarafından kullanılacak. Bu iddianın sahibi olan IHS Technology, Qualcomm'un yeni amiral gemi çipseti ve Xiaomi Mi 6 hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Çin pazarına dair analizleriyle bilinen bir IHS analisti, Sina Weibo hesabından ilk Snapdragon 835 çipsetli telefonun Galaxy S8 olacağını yazdı. 2017 ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen telefonun 10 nm'lik Qualcom yongasetini Çin ve ABD pazarlarında kullanıp pazarın geri kalan bölümünde Exynos çipini tüketiciyle buluşturması bekleniyor.

Çin'de ise Snapdragon 835'i ilk kullanma hakkını elde eden ismin Xiaomi olduğunu ileri süren analist, tıpkı Mi 5'te olduğu gibi çıkışın 2017 ilk çeyrek sonunda gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Özel tasarım yeni Kyro işlemci, Adreno GPU ve 1 Gbps indirme hızına imkan tanıyan LTE modemle donatılan Snapdragon 835, bir süre önce Samsung tarafından 10 nm FinFET üretim süreci teknolojisiyle üretilmeye başlamıştı. Çip, mobil sektörün 10 nm'lik ilk yongada sistem çözümü olma özelliğini taşıyor.



Eklenme tarihi: 27.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler