Xiaomi, USB-C portuna sahip yeni bir akıllı telefon geliştiriyor

Xiaomi, USB-C portuna sahip yeni bir akıllı telefon geliştiriyor

Çift taraflı kullanımı mümkün olan ve birden fazla portun işlevini aynı anda yürütebilen USB Type-C konnektörü her geçen gün mobil sektöre daha fazla nüfuz ediyor. Apple'nin 2015 model Macbook dizüstüsü, Google'nin ikinci nesil Pixel Chromebook bilgisayarıyla devam edip sonunda telefonlarla buluşan USB-C portu, LeTV'nin One, One Pro ve One Max çözümlerinde kullanılmasıyla ilk kez bir akıllı telefona entegre edilmiş oldu.

Yeni nesil USB-C portunu benimseyeceği öğrenilen son firma Xiaomi oldu. Güvenilir sızıntı kaynağı @upleaks, bugün Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Pekin merkezli üreticinin Longcheer kod adlı USB-C portuna sahip bir telefon hazırladığını iddia etti. Sekiz çekirdekli ARM Cortex-53 işlemciye sahip MediaTek MT6795 çipset ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip cihazın henüz geliştirilme aşamasında olduğu tahmin ediliyor.

Geçen ay USB-C portlu Android telefonların 2015'te piyasaya sürüleceğini ima eden Google'den sonra ortaya çıkan ilk ürünler, yeni portun planlanandan daha hızlı yaygınlaştığını ortaya koyuyor. Basının aklındaki yeni soru işareti ise, sektör lideri Samsung'un yeni portu ne zaman kullanmaya başlayacağı. Sonbaharda çıkış yapacak olan Galaxy Note 5'in bu konnektöre sahip olma ihtimali yüksek görünüyor. Zira daha önce Kore üreticinin Note 3 ile microUSB 3.0 portunu test ettiğine şahitlik etmiştik. Mobil sektörün yeni standardı olacak USB-C'nin bir Galaxy Note telefonuyla çıkış yapması mantıklı bir hamle olacaktır.




Eklenme tarihi: 17.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler