Xiaomi artık Çin'in en büyük ikinci mobil telefon üreticisi

Xiaomi artık Çin'in en büyük ikinci mobil telefon üreticisi

Küresel pazara açılmaya başlayan Xiaomi, üç yıldır akıllı telefon satış faaliyeti yürüttüğü Çin pazarında ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Kantar'ın Ocak-Mayıs 2014 zaman dilimini kapsayan yerel pazara yönelik raporuna göre, %16'lık pay elde edebilen Apple, ikinci sırayı uzak doğunun en hızlı yükselen ismine bıraktı. Dünya pazarının lideri Samsung ise, %23 payla ilk sırada konumlanmayı sürdürse de en yakın rakibine ciddi kayıplar vererek 2014 ilk yarısını kapattı.

Hongmi modelleri ve Mi 3 ile mobil sektörün en büyük pazarı Çin'de %21'lik paya sahip olmayı başaran Xiaomi, en pahalı cihazını 1999 yuan (685 TL) seviyesinde fiyatlandırıyor. Böylece kendisine ilham kaynağı olan Apple'nin iPhone modellerinin önüne geçen genç üretici, iç pazardaki iki yıllık macerasından sonra nihayet Çin dışına açılmaya başladı. Bu yıl Samsung'u da geride bırakarak liderliğe oturması beklenen Xiaomi'nin sonraki mücadelesi Mi Pad ile tablet piyasasında olacak.

Metal çerçeveli ve farklı materyallerle üretilen çok çeşitli arka kapak seçeneğiyle Xiaomi Mi 4, firmanın önümüzdeki bir yıl içerisinde dünya genelinde satış çıkaracağı amiral gemisi olmuştu. Bugün ilk partı satışları Çin'de başlayan Mi 4, 37 saniye gibi kısa bir sürede tükendi. Ağustos ve devam eden haftalarda Mi 4'ün Çin dışındaki bölgelerde de piyasaya sürülmesi bekleniyor. İnternet şirketi, yıl sona ermeden Türkiye'de de satış faaliyetlerine başlayacak.



Eklenme tarihi: 29.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler