Xiaomi, 2017'de 90 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor

Xiaomi, 2017'de 90 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor

Son birkaç yılın toplam satış rakamlarına bakıldığında Oppo ve vivo'nun hızlı yükselişine ayak uyduramadığı görülen Xiaomi, bu sene yeniden tırmanışa geçti. Bütçe dostu fiyat politikasıyla mobil sektörün fiyat/performans değeri en yüksek ürünlerini ortaya çıkaran Çinli teknoloji şirketi, 2017'de 90 milyon satış barajını aşmayı planlıyor.

Çerçevesiz ekranlı Xiaomi Mi MIX, kavisli Mi Note serisi ve 2017'nin en ucuz amiral gemi telefonu Mi 6 sayesinde üst seviyede giderek pazar payını artıran firmanın bir diğer kazanımı giriş seviye telefonlarda oldu. Son olarak tanıtılan Redmi 5A ile 100 dolar altı segmentinde rakiplerine ciddi üstünlük sağlayan Pekin merkezli şirket, 2020'ye kadar Çin pazarında liderliği devralmak istiyor.

Perakende mağazacılıkta hedef büyülten, kendi donanım ekosistemini oluşturmak için birbiri ardına yeni elektronik cihazlar geliştiren Xiaomi, Çin'in yakın gelecekte teknoloji dünyasına damgasını vuracak markalarının başında geliyor. Ancak gelecek yıl Apple'yi geride bırakıp gözüne Samsung'u kestiren Huawei'yi alt etmek pek kolay olmayacaktır.



Eklenme tarihi: 18.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler