Xiaomi'nin 65 dolarlık Leadcore çipsetli akıllı telefonu detaylandı

Xiaomi'nin 65 dolarlık Leadcore çipsetli akıllı telefonu detaylandı

2015'e Redmi 2 akıllı telefonuyla başlayan Xiaomi, vakit kaybetmeden ikinci ürün tanıtım tarihini de açıkladı. 15 Ocak'ta Pekin'de bir basın etkinliği düzenleyecek olan firma, muhtemelen yeni amiral gemisi Mi5'i gün yüzüne çıkaracak. Ancak ortaya çıkan somut deliller, Çinli telefon üreticisinin bundan başka ürünler üzerinde de çalıştığını gösterdi. Önceki gün Ferrari kod adlı ultra ince çözümü internete sızan Xiaomi, bugün yeni giriş seviye telefonuyla bir kez daha gündemde.

Son bütçe dostu telefonunu 65 dolar (399 yuan - 150 lira) seviyesinden fiyatlandırılacağı öğrenilen Çin'in lider telefon markası, bu kadar ucuz bir akıllı telefon üretebilmek için merak uyandırıcı bir çipset tercihinde bulunmuş. Xiaomi, hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldığı iddia edilen Leadcore şirketinin LC1860 yongasını yeni cihazına entegre etmiş. Çin'in en büyük altıncı mobil çipset üreticisi olan fabrikasız yarı iletken imalatçısı Leadcore, LC1860 çözümünde 1,6 GHz hızında altı çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve çift çekirdekli ARM Mali-T628 GPU'ya yer vermiş.

Redmi ailesine mensup olması beklenen yeni Xiaomi telefonu, 4,7 inç 1280 x 720 piksel ekran, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 32 GB'ye kadar microSD desteği, 8 MP arka, 2 MP ön kamera ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemini beraberinde getiriyor. 134 gram ağırlığında ve 9,2 mm kalınlığında olduğu bildirilen aygıt, 4G LTE mobil iletişim teknolojisini destekliyor. Önümüzdeki hafta tanıtılması beklenen akıllı telefona dair daha fazla detay için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 9.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler