Xiaomi akıllı telefon satışında yeniden yükseliş gösteriyor

Xiaomi akıllı telefon satışında yeniden yükseliş gösteriyor

Çin pazarında Oppo ve vivo'nun hızlı yükselişinden en çok etkilenen isim olan Xiaomi, bu yıl yeniden satış rekorları kırmaya başladı. Mi Home adını verdiği perakende satış mağazalarıyla Çin'in birinci ve ikinci sınıf şehirlerindeki tüketici kitlesini genişleten şirket, yurtdışı satışlarında da belentilerin üstünde artışla karşılaştı. Bunun neticesinde 2017 ikinci çeyreği %70'in üzerinde yükselişle kapandı.

Nisan-Mayıs-Haziran döneminde 23,16 milyon akıllı telefon satan Xiaomi, satışın halen büyük bölümünü Çin pazarında gerçekleştiriyor. Ancak geçen yıldan farklı olarak hem bütçe dostu kategorisinde hem de üst segmentte daha fazla seçenekle tüketicilerin karşısına çıkan Pekin merkezli üreticinin satışları da bundan olumlu anlamda etkilendi. Öte yandan yurtdışı satışlarının %80'den fazlasının yapıldığı Hindistan pazarında yıllık bazdaki %328'lik artış da genel tablodaki sıçramanın en büyük sebeplerinden.

Yavaş da olsa küresel pazara açılma planında önemli mesafe alan Xiaomi, satış ivmesini koruyabilmesi halinde yakında yıllık 100 milyon akıllı telefon satış barajını aşan üreticiler arasına katılmış olacak. Türkiye'de de ürün çeşitliliğini artıran firma kısa süre önce Rusya'da resmi satış faaliyetlerine başlamıştı.



Eklenme tarihi: 10.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler