Windows Phone'un geleceği

Windows Phone'un geleceği

Microsoft her ne kadar masaüstü sistemlerde pazarın hakimi de olsa akıllı telefonların hayatımıza ilk girdiği yıllarda mobil alanda gerekli yeterliliği gösteremeyerek pazarın bir hayli gerisinde kaldı ve lider mobil işletim sistemleri olan Android ile iOS arasındaki farkın büyümesini engelleyemedi. Windows Phone 8’le ise birçok yenilik yapan, uygulama mağazası mantığını iyice yerleştiren Microsoft, özellikle Nokia gibi bir devi de arkasına alarak pazar payında hatırı sayılır bir yükselme elde etti. Peki Microsoft’u gelecek yıllarda mobil işletim sistemleri sektöründe neler bekliyor?

Bu sorunun cevabı ise Canalys araştırma şirketinin yaptığı çalışma ile cevaplanmaya çalışılmış. Araştırma şirektinin yaptığı analizlere göre Windows Phone önümüzdeki sene pazar payında kendine ait olan dilimi büyüterek 2017 yılında yüzde 12.7 lik bir orana sahip olacak. Bu da 4 senelik bir süreçte yüzde 400’lük bir büyümeyi işaret ediyor. Bu büyümeye etki edecek nedenler ise Nokia ve HTC dışında başka markaların da Windows Phone ile birlikte çalışmak istemesi.


Canalys araştırmasında, Android’in yüzdesi çok az bir pay kaybı ile yine ilk sırada yer alırken, Apple’ın yüzde 5.4’ oranında bir kayba sahip olması dikkat çekiyor. Belli kriterleri baz alarak yapılan araştırma için tamamen doğru olacağını söylemek yanlış olur. Özellikle yeni gelen işletim sistemlerinin ve mevcut isimlerin ne gibi yeniliklerle tüketicileri kendilerine çekmeye çalışacağını bilmeden. Bakalım önümüzdeki günler yeni gelen işletim sistemleriyle beraber karşımıza nasıl bir sonuç çıkartacak.



Eklenme tarihi: 5.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler