Windows Phone 8 GDR3'e ait ilk ekran görüntüsü ve yenilik listesi

Windows Phone 8 GDR3'e ait ilk ekran görüntüsü ve yenilik listesi


Açık kaynak kodlu Android platformunun önlenemez yükselişi karşısında pazardan silinme noktasına gelen Microsoft, geçen sene iş ortaklarını belirleyip dağıtımını gerçekleştirdiği Windows Phone 8 ile akıllı telefon piyasasında şansını yeniden denemeye karar vermişti. Yeni işletim sisteminin ikinci genel dağıtımını (GDR2) mevcut kullanıcılarına ulaştırmaya çalışan yazılım devinin Windows Phone 8 GDR3 sürümü şimdiden detaylandı. WP8 üreticilerini bir yıl önceki donanımları kullanmaya mecbur eden firma, GDR3 ile donanım hususunda diğer ekosistemlerin yeni nesil modellerini yakalayacak.

Nokia ve Microsoft ile alakalı sızıntıları sayesinde güvenilir olduğunu kanıtlayan bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan WP8 GDR3'e ait yenilik listesi:


  • Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlük desteği
  • Ana ekran simgelerinde değişiklikler, aynı satıra orta büyüklükte üç karo yerleştirebilme -büyük ekranlı modellere yönelik bir düzenleme-
  • Qualcomm'un 2.3 GHz'ye kadar çıkabilen dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve Adreno 330 GPU'ya sahip Snapdragon 800 serisi MSM8974 çipseti dahil bir dizi yeni yongada sistem çözümleri için yazılımsal destek
  • Sürüş modu
  • Ekranı otomatik döndürme fonksiyonunu kapatabilme
  • Yen çoklu görev yetileri sayesinde uygulamaları tamamen sonlandırabilme
  • Bilgisayar ve internet tarayıcısı üzerinden Windows Phone cihazınıza düşen kısa mesajları okuyabilme


NFC destekli aksesuarları cihaz üzerinden onay vermeden direk bağlayabilme özelliğini de beraberinde getirebileceği konuşulan Windows Phone 8 GDR3'ün Eylül sonuna doğru dağıtıma hazır hale gelmesi bekleniyor. Nokia'nın telefon-tablet melezine dair önemli ipuçları taşıyan genel dağıtım, ilk olarak yeni ürünlerle tüketicilerin beğenisine sunulacak. Yıl sonuna kadar mevcut cihaz sahipleri de WP8 GDR3'ten faydalanmaya başlayabilecek.


GDR3'ün yenilik listesiyle birlikte ilk ekran görüntüsü de internette yayımlandı. Yukarıdaki görsel, direk Windows Phone takımının ürün tasarımlarından sorumlu üst düzey yöneticisi Joe Benfiore tarafından paylaşıldı. Twitter hesabından yeni bir uygulamaya ait canlı karoyu göstermek isteyen Benfiore'nin GDR2 dahil şimdiye kadar dağıtımı gerçekleştirilmiş hiçbir Windows Phone sürümüyle örtüşmeyen bir ana ekrana sahip olduğu görülüyor.

Blue kod adlı Windows Phone 8.1 mi yoksa GDR3 dağıtımını mı kullandığı sorusuna cevap vermekten kaçınan Microsoft yöneticisi, muhtemelen sonraki Windows Phone versiyonunu resmen detaylandıran ilk isim oldu. Simgelerin konumları ve görünüşlerinin değiştirildiği durum çubuğuna eksikliği hissedilen uyarı merkezinin bu dağıtımla entegre edilmeyeceği düşünülüyor. 2014'ün başında gelecek WP8.1 ile daha kapsamlı yeniliklere imza atacak olan Microsoft, sürüm yol haritasındaki sonraki yazılımı GDR3'ü önümüzdeki ay resmen açıklayacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 10.08.2013
Kaynak: Reddit

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler