Windows Phone 8 GDR3 resmen detaylandı

Windows Phone 8 GDR3 resmen detaylandı

Microsoft, yaklaşık bir sene önce resmen piyasaya sürdüğü yeni nesil mobil işletim sistemi için hazırladığı üçüncü büyük güncellemeyi detaylandırdı. Resmi Windows Phone Blog'undan yeni yükseltmeye eşlik eden yenilikleri açıklayan yazılım devi, 5-6 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüklü ekran ve dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU grafik birimli Qualcomm Snapdragon 800 serisi yongalara yazılımsal destek sunacağını ve platforma yeni fonksiyonlar kazandıracağını müjdeledi.

Windows Phone'un kurumsal başkan yardımcısı tarafından yayımlanan beyanda, üçüncü genel dağıtıma şu özelliklerin eşlik edeceği aktarıldı; jumbo boy karo ve tek satırda üç orta boy karo desteğiyle büyük ekranda çok daha fazla içerik görüntüleyebilme, seyahat sırasında kullanım kolaylığı sağlayacak sürüş modu, yeni ekran okuyucu ve ses uyarıları ile sesli komut fonksiyonlarını kapsayan erişilebilirlik özellikleri paketi, Windows 8.1 işletim sistemli cihazlarla uyumlu Bluetooth Tethering fonksiyonu, ekran döndürme özelliğini kapatabilme, uygulamaları çok daha hızlı bir şekilde kapatabilme, yeni zil sesleri ve geliştirilmiş depolama hafızası yönetimi.

Resmi Windows Phone geliştiricileri, tasarımcıları veya geliştiriciler için üretilmiş bir aygıta sahip WP8 kullanıcıları, detaylarına buradan ulaşabilecekleri Windows Phone Preview programı kapsamında yeni yazılımı test etmeye başlayabilecekler. Sıradan Windows Phone 8 kullanıcıları ise; Update 3 veyahut eski adıyla GDR3 yazılımına ilerleyen haftalarda kavuşacak. Güncelleme dağıtımının birkaç ay boyunca devam edeceğini belirten Microsoft, kesin dağıtım detaylarını çok yakında takipçileriyle paylaşacak.



Eklenme tarihi: 16.10.2013
Kaynak: Windows Phone Blog

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler