Windows 10 yüklü telefonlar Android uygulamalarını çalıştırabilecek

Windows 10 yüklü telefonlar Android uygulamalarını çalıştırabilecek

Açıklanan son verilere göre 340 bin civarında uygulamaya sahip olan Windows telefonlar, gelecek işletim sistemi güncellemesiyle rakip platformlarla arasındaki yazılım farkını kapatabilir. Bugün açılış konuşması gerçekleştirilen Microsoft'un Build 2015 geliştirici konferansında paylaşılan yeni Windows 10 haberleri, platformun uygulama mağazasını yükselişe geçirmek için atılan son adımları gün yüzüne çıkardı.

Android uygulamalarının Windows telefonlarda çalışabilmesi için işletim sisteminde büyük yeniliklere imza atan Microsoft, geliştiricilerin Android cihazlar için hazırladıkları mevcut APK dosyalarıyla Windows Store'ye içerik girişinde bulunabileceğini müjdeledi. Ancak uygulamanın Windows cihazlara tam hazır olabilmesi için Google API'larının Microsoft tarafından sağlanan muadil API'larla değiştirilmesi gerekiyor. Böylece Android uygulamasına Cortana entegrasyonu ve diğer Microsoft servislerini kullanabilme imkanı sağlanıyor.

Yalnızca Android ile yetinmeyip iOS uygulamaların Windows cihazlarda çalışabilmesini sağlayan bir Objective-C derleyici geliştiren Microsoft, Play Store ve App Store'nin bir milyarın üzerinde içeriğine kolay yoldan sahip olmayı planlıyor. Yarınki Build 2015 oturumlarında bu derlemenin nasıl gerçekleştirildiğini açıklayacak olan Redmond merkezli yazılım devi bakalım bu sefer geliştiricileri mobil platformu için emek harcamaya ikna edebilecek mi.



Eklenme tarihi: 29.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler