WhatsApp yıllık ücreti kaldırdı, kurumsal hesap planlarını açıkladı

WhatsApp yıllık ücreti kaldırdı, kurumsal hesap planlarını açıkladı

Almanya'nın Münih şehrinde DLD konferansına katılan WhatsApp CEO'su Jan Koum, popüler anlık mesajlaşma servisinden yıllık ücret ödeme uygulamasını birkaç hafta içerisinde tamamen kaldıracaklarını açıkladı. Bir yıllık reklamsız mesajlaşma hizmeti için 0,99 dolar gibi cüzi bir fiyat belirlese de bu abonelik sisteminin pek başarılı olamadığını belirten WhatsApp'ın kurucusu, tek gelir kaynağını da kaybedek olan şirketinin gelecekte nasıl para kazanmayı planladığını da açıkladı.

Aktif kullanıcı sayısı bir milyara yaklaşan WhatsApp artık tüm kullanıcıları için tamamen ücretsiz. Ancak ücretsiz sisteme geçiş yapılmasına rağmen mesajlaşma servisini reklamlarla donatmayı düşünmeyen şirketin para kazanmak için kurumsal hesap planını devreye sokacağı ifade ediliyor. Halihazırda 10-30 arasında şirketin WhatsApp ile görüşme halinde olduğunu belirten Jan Koum, bunlardan Bank of America ve American Airlines'in isimlerini paylaşarak WhatsApp üzerinden ne tür işletmelerin faaliyet göstermeyi amaçladığını ortaya koydu.

Henüz kurumsal hesap çalışmalarına başlamadıklarını belirten yönetici, 2016 sona ermeden test çalışmalarına başlayıp son kullanıcıyı işletmelerle buluşturmanın yeni yöntemini oluşturmayı planladıklarını belirtti. WhatsApp'ın kurumsal programı sayesinde müşteriler ilgili kurumlarla irtibatını telefonu üzerinden anlık mesajlaşarak kurabilecek. Bunun ilk uygulamalarının 2016 sonunda ABD'de kullanıma sunulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 18.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler