WhatsApp bir milyar aktif günlük kullanıcıya ulaştı

WhatsApp bir milyar aktif günlük kullanıcıya ulaştı

Sekiz buçuk yıldır faaliyet gösteren Facebook'un sahibi olduğu anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, resmi blog sitesinden yaptığı açıklamayla bir milyar aktif günlük kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Düzenli olarak yeni özelliklerle beslenen servisin Facebook Messenger'i geride bırakmasını sağlayan bu yükselişini yeni WhatsApp Durum özelliğinin tetiklediği belirtiliyor.

Aylık aktif kullanıcısı 1,3 milyarı aşan WhatsApp, bugün mobil platformlarda anlık mesajlaşma fonksiyonuyla özdeşleşmiş durumda. Uçtan uca şifrelemeyle içerik güvenliğini de üst seviyeye çıkaran firma, günde servisin bir milyar kullanıcı tarafından kullanıldığını açıkladı. Bu bir günde kullanıcılar 55 milyar mesaj, 4,5 milyar fotoğraf ve 1 milyar video gönderiyor. Sesli ve görüntülü görüşme özelliği de giderek büyümeye devam ediyor.

WhatsApp uygulamasındaki hızlı yükselişin arkasında ise aktif kullanıcı sayısı 250 milyona ulaşan WhatsApp Durum özelliği bulunuyor. Bu özellik, Snapchat ve Instagram'daki benzer hizmetleri kısa sürede geride bırakmıştı.



Eklenme tarihi: 28.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler