Waze'nin trafik raporları artık Google Maps üzerinden görüntülenebilecek

Waze'nin trafik raporları artık Google Maps üzerinden görüntülenebilecek


Haziran ayında Waze mobil navigasyon uygulamasının geliştiricisi Waze Mobile şirketini 966 milyon dolarlık bir anlaşmayla resmen satın alacağını açıklayan Google, kendi coğrafi hizmetleri ile Waze arasındaki bütünleşme faaliyetlerine başladı. Yayımladığı son büyük Google Maps güncellemesinde servisine güzergah değiştirmeyle ilgili önemlili yenilikler entegre eden Mountain View merkezli internet devi, kısa süre önce dağıtımına başladığı yeni sürümle Google Maps'ın artık Waze'nin gerçek zamanlı trafik raporlarına destek sunacağını müjdeledi.

Waze kullanıcılarının GPS verileri ve kendi bildirimleriyle oluşturulan trafik raporları, yol yapım çalışmaları, kapanan yollar, trafik kazaları, trafiğin hızı gibi verileri bundan sonra Google Haritalar hizmeti üzerinden görüntülemek mümkün olacak. Halihazırda Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Fransa, Almanya, Meksika, Panama, Peru, İsviçre, ABD ve Birleşik Krallık'a ait raporların desteklendiği Google Maps, yakında Türkiye ve diğer bölgelerin Waze kullanıcıları tarafından oluşturulmuş raporları da göstermeye başlayacak.

Orta doğu merkezli yazılım firmasının meşhur navigasyon uygulamasında da alım sonrası bir dizi değişiklikler meydana geldi. Waze'nin Android ve iOS sürümlerine Google'nin arama motoru ilave edilirken, uygulamanın kullanıcılarına harita düzenleme bölümünde Street View ve Google'ye ait uydu görüntüleri üzerinden hata ve diğer bildirimlerini paylaşabilme imkanı sağlanacak. Waze uygulamasının yeni versiyonunu Apple App Store ve Google Play Store'den indirebilirsiniz.

Maps ve Waze ekiplerinin alım tamamlandıktan sonra dahi çalışmalarına ayrı ayrı devam edeceğini belirten Google, ilk açıklamalarının arkasında durdu; ancak her iki servisin en iyi özelliklerini bir araya getirmeye devam edeceğini de ilave ederek yeni düzenlemelerin yolda olduğunun işaretini verdi.

Gerçek zamanlı Waze trafik rapor desteğiyle güncellenen Google Maps uygulamalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 21.08.2013
Kaynak: Google Maps Blog

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler