Waze iOS ve Android uygulaması ile haritalar da sosyal

Waze iOS ve Android uygulaması ile haritalar da sosyal

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri kullanımında bize en çok yararı, güncel haritaları ile nereye nasıl gideceğimizi göstermesi olduğunu kimse inkar edemez. Mağazalarda yer alan uygulamalar da bu yönde kendilerini geliştirirken Waze uygulaması mevcut haritaları sosyal bir hale getirerek hem haritaları kullanıcıların verileri ışığında oluşturuyor hem de trafik sorununu çözeceğini iddia ediyor.

Uygulama sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde size gideceğiniz yolu tarif edebilirken, konumları isterseniz Google, Bing ve Foursquare den alabiliyor. Henüz uygulama ülkemizde çok yeni olduğu için anayollar haritada da gözükse de pek çok arayol henüz yer almıyor. Bu içerikse yine kullanıcılar tarafından girileceği için üye sayısı ile doğru orantılı olarak haritanın kullanılabilirliği daha da artacaktır. Kullanıcılar haritada trafik sıkışıklığı, polis kontrol noktası, radar gibi yerleri etiketleyerek o an haritadaki kullanıcıları uyarabiliyor. İsterlerse Facebook arkadaşlarına haritada nerede olduğunu anlık olarak paylaşabiliyor.


İsrailli firmanın uygulaması Waze Kaliforniya merkezli ABC firması ile birlikte geliştirilirken kusa sürede 30 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış. Uygulamanın yine yurt dışındaki bir çok sıkışık trafik noktasını çözüme ulaştırması Waze’in aslında neler yapabileceğinin en güzel örneği. Siz de biraz olsun İstanbul trafiğine katkım olsun derseniz hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde kullanılabilen bu farklı ve güzel uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilir ve hemen arkadaşlarınızı uyarmaya başlayabilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 11.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler